Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdienas vakarā glābēji saņēmuši vairāk nekā 400 zvanus uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112, par to, ka Rīgā, Vecmīlgrāvī un tā apkārtnē gaisā jūtama nezināmas izcelsmes vielas smaka.

Ierodoties notikuma vietā, kopā ar Valsts Vides dienestu un Ostas policiju tika apsekota teritorija, bet konkrēts smakas izcelsmes avots netika konstatēts. Turpmākos notikuma apstākļus noskaidros Valsts Vides dienests. Tāpat informācija par nezināmās izcelsmes smaku nodota arī Rīgas domei, Valsts policijai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem (NMPD).

Naktī ugunsdzēsēji steigušies arī uz Melīdas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. No otrā stāva izglābti divi cilvēki, kuri nodoti mediķiem, bet no ēkas trešā stāva evakuēti 20 cilvēki, informē glābēji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz Ilūkstes novada Prodes pagastu, kur divas sievietes bija apmaldījušās mežā. Izmantojot skaņas signālus, sievietēm tika norādīts virziens izejai no meža. Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji Balasta dambī Rīgā no ūdens izcēla vīrieti, kurš starp kuģi un krastu bija iekritis ūdenī. Vīrietis nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, glābēji Inčukalna novada Inčukalna pagastā no koka nocēluši arī kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!