Foto: F64
Svētdien Rīgas "glābējsilītē" atstāta meitenīte, portālu "Delfi" informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Signāls, ka "glābējsilītē" ievietots mazulis, atskanēja ap pulksten 15:20 svētdien. Meitenīte, kura ir aptuveni 10 dienas veca, bijusi saģērbta atbilstoši ziemas apstākļiem, taču nekāda cita informācija pie bērniņa netika atrasta.

Mediķi meiteni ir apskatījuši un secinājuši, ka bērniņš ir vesels. Meitenītei ir laba apetīte un Namniece portālam "Delfi" stāstīja, ka dakteri bērniņu sauc par mazo princesīti.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka decembra beigās 'glābējsilītē' ievietoja pirmo mazuli. Ieliktais bērniņš ir puisēns, kurš dzimis 2009.gada 20.decembrī. Persona, kura atstāja puisēnu, kopā ar mazuli ievietoja arī zīmīti. Tajā norādīts bērna dzimšanas datums, svars, saņemtās potes un asins grupa. Klāt pieliktas arī autiņbiksītes un pudelītes ar ēdienu. Bērns bijis labi aprūpēts.

Vienīgo "Baby box" jeb 'glābējsilīti' Latvijā atklāja 2009.gada 8.septembrī un šīs idejas autors un finansiālais atbalstītājs bija farmācijas kompānija "Gedeon Richter". "Baby Box" izvietots Bērnu slimnīcas "klusajā" teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu dzīvības vietā, paliktu anonīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!