Foto: LETA

Gan "Vienotības", gan citu partiju vairāki biedri izrādījuši interesi par pievienošanos Latvijas Reģionu apvienībai, sacīja LRA Pārstāvju sapulces priekšsēdētājs Guntis Gladkins.

Šis jautājums saistīts ar "Vienotības" gaidāmo kongresu sestdien, 19. augustā, norādīja politiķis. Pēc abpusējas vienošanās, potenciālajiem biedriem ir iespēja pievienoties LRA, iestājoties kādā no apvienību veidojošajām partijām – "Reģionu aliansē" vai Vidzemes partijā, skaidroja Pārstāvju sapulces vadītājs.

Vaicāts par to, kurš būs nākamais LRA valdes priekšsēdētājs, Gladkins norādīja, ka šis postenis ir piedāvāts politiķim Jānim Vilnītim (LRA), kurš Pārstāvju sapulces vadītājam neesot pateicis "galīgu nē" par iespēju ieņemt šo amatu. Ja paliks spēkā Vilnīša publiski sniegtā informācija, ka viņš nevar ieņemt šo amatu, tad politiskajam spēkam būs jāmeklē cits pretendents. Gladkins redz vairākus iespējamos kandidātus, taču pagaidām atturas nosaukt konkrētus vārdus.

Ņemot vērā, ka ir saņemts bijušā LRA valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Bondara iesniegums arī par valdes locekļa amata atstāšanu, politiskajam spēkam būs jālemj arī par trešā valdes locekļa iecelšanu, lai valde strādātu pilnā sastāvā.

LRA Pārstāvju sapulces, valdes un Saeimas deputātu sanāksme, kurā varētu iezīmēties kādi no tālākajiem soļiem, plānota 15. augustā politiskā spēka parlamenta frakcijas telpās plkst. 15, norādīja Gladkins.

Kā ziņots, LRA valdes loceklis, Liepājas domes deputāts Vilnītis nepieņems LRA Pārstāvju sapulces aicinājumu viņam uzņemties LRA valdes priekšsēdētāja amatu, sacīja Vilnītis, atzīstot, ka vēl joprojām cer uz Bondara atgriešanos partijas vadībā.

Savu lēmumu neuzņemties LRA vadīšanu Vilnītis pamatoja ar vairākiem apsvērumiem, tostarp lielo aizņemtību. "Nekad neesmu slēpis, ka mana prioritāte ir Liepāja. Nesen kļuvu par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētāju. Jāstrādā pie projektiem, jāiepazīstas ar uzņēmumu darbu. Turklāt nākamā gada rudenī gatavojos vadīt pilsētu. Vēl, protams, jāvada mans uzņēmums "Liepājas papīrs". Darba apjoms ir ļoti liels, un es neesmu gatavs pašlaik uzņemties vēl kādu pienākumu tikai ķeksīša pēc," skaidroja Vilnītis.

Jau ziņots, ka jūlija beigās Bondars paziņoja par atkāpšanos no partijas valdes priekšsēdētāja amata. "Ņemot vērā pēdējā laika LRA balsojumus Saeimā, es atkāpjos no LRA valdes priekšsēdētāja amata," pavēstīja Bondars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!