Foto: F64

Valsts drošības dienests (VDD) ir informēts par Saeimas deputāta Alda Gobzema ierakstiem sociālajos tīklos un aicinājumu, kurā viņš lūdz atsaukties "patriotiski noskaņotu virsnieku grupu". VDD pašlaik ir pievērsis uzmanību Gobzema ierakstiem, atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu saistībā ar parlamentārieša pausto informāciju par "jaunu veidojumu" un aicinājumu atsaukties virsniekiem, norādīja VDD.

Jau vēstīts, ka Gobzems otrdien savā "Facebook" laikajoslā uzrunājis Latvijas iedzīvotājus, aicinot pievienoties "jaunam veidojumam". Trešdienas rītā deputāts paziņoja, ka saņēmis simtiem vēstuļu no cilvēkiem, kuri piedāvājuši savu palīdzību.

Tiesa, to, vai izdevies nokomplektēt "darba grupu" vēlamo 50 cilvēku sastāvā, Gobzems trešdien gan neatklāja.

"Turpinot priekšdarbus, aicinu atsaukties patriotiski noskaņotu virsnieku grupu, jo Jums ir mugurkauls un drosme. Bez šīm īpašībām viss būs pa vecam," "Facebook" rakstīja Gobzems, gan mierinot, ka "visas darbības, kas tiks darītas, būs likuma ietvaros. Un jauns veidojums, kā es solīju, likumīgā veidā laika gaitā pārņems varu valstī. Pārņems Latvijas tautas interesēs. Un faktiski šis darbs ir sācies."

Latvijas Universitātes (LU) prorektors, politologs Jānis Ikstens, vērtējot Gobzema publiskos aicinājumus cilvēkiem iesaistīties jauna "veidojuma" tapšanā, tostarp arī "atsaukties patriotiski noskaņotu virsnieku grupu", kas liek domāt par apvērsuma ideju, aģentūrai LETA trešdien pauda, ka šim uzmanību vajadzētu pievērst drošības dienestiem. "Salikums par varas pārņemšanu un virsniekiem ir divdomīgs un tas raisa dažādas domas," teica eksperts.

Savukārt VDD portālam "Delfi" akcentēja, ka virsniekiem ir jābūt politiski neitrāliem. Dienesta gaita nav savienojama ar dalību partijā vai citā politiska rakstura organizācijā.

"Delfi" jau rakstīja, ka partijas "KPV LV" valde pirmdien, 4. februārī, lēma no savām rindām izslēgt Saeimas deputātu Aldi Gobzemu. To iepriekš rosināja partijas dibinātājs Artuss Kaimiņš.

Savukārt trešdien viņš tika izslēgts arī no "KPV LV" Saeimas frakcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!