Foto: DELFI

Saeimas deputāta Alda Gobzema partiju, ko viņš solījis dibināt piektdien, 8. janvārī, sauks "Likums un kārtība", sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis politiķis.

Partijas darbības principi būšot kā lūšiem – graciozi, spēcīgi, tālredzīgi.

Partijas valdē darbosies uzņēmēja Liāna Teličenaite, uzņēmējs Jānis Ronis, aktīvisti Agris Freifalts un Daniēls Āboliņš, finansists Jānis Brūveris, Saeimas deputāte Karina Sprūde, Marita Klikiča, uzņēmējs Jānis Zalte, pats Gobzems, kā arī Saeimas deputātes Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova. Tāpat valdei piekritis pievienoties arī Sandis Točs.

Plānots, ka partijai būs divi līdzpriekšsēdētāji: Gobzems un Stepaņenko.


Partijas dibināšana plānota pulksten 20 platformā "Zoom".

Jau vēstīts, ka pirms diviem gadiem 2018. gada oktobrī ar ievērojamu balsu skaitu 13. Saeimā ievēlētajam "KPV LV" partijas premjera amata kandidātam Gobzemam valdību neizdevās izveidot un jau 2019. gada februāra sākumā tika izslēgts no partijas un frakcijas, uzreiz gan solot dibināt jaunu organizāciju.

Pērn rudenī jau bija arī noteikts konkrēts datums – 22. novembris, tomēr partijas dibināšanu nācās atlikt, jo valstī kopš 9. novembra bija noteikta ārkārtējā situācija, kas apgrūtināja partijas dibināšanu.

Tagad Saeima grozījusi likumu, tāpēc 8. janvārī Gobzems arī ārkārtējās situācijas laikā drīkstēs dibināt partiju attālināti. Dibinātājiem desmit dienu laikā pēc politiskās organizācijas izveidošanas pie notāra ir jāapliecina piekrišana tās dibināšanai.

Partijas dibināšanai nepieciešami vismaz 200 biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!