Foto: DELFI

Šodien Saeimas deputāta Alda Gobzema veidotās partijas "Likums un kārtība" (LuK) biedru attālinātā kopsapulcē tika nolemts mainīt partijas nosaukumu uz "Katram un katrai", bet par pārdēvētās partijas priekšsēdētāju ievēlēja vienīgo pretendentu uz šo amatu - Gobzemu.

Par Gobzema kandidatūru nobalsoja 115 no 116 kopsapulces dalībniekiem. Viens dalībnieks nobalsoja "Pret". Gobzems pateicās par uzticību viņam un solīja darīt "visu iespējamo, lai cilvēki vēlētos dzīvot un atgriezties Latvijā, audzināt bērnus Latvijā".

Kopsapulcē nolēma veikt grozījumus partijas statūtos, paredzot, ka turpmāk partiju sauks "Katram un katrai" un tāds pats būs arī partijas saīsinātais nosaukums. Partijas valdes priekšsēdētājam turpmāk nebūs līdzpriekšsēdētāju. Partijas vārdā paraksta tiesības būs valdes priekšsēdētājam vai diviem valdes locekļiem kopā. Partijas valdē plānots ievēlēt 11, nevis 12 locekļus, kā tas bija līdz šim. Statūtos noteikts, ka valdes pilnvaru termiņš būs divi gadi.

Par partijas valdes locekļiem nobalsoja 112 kopsapulces dalībnieki, savukārt "pret" bija divi dalībnieki. Par partijas valdes locekļiem ievēlēja Saeimas deputāti Karinu Sprūdi, VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) bijušo valdes locekli Aivaru Strakšu pret kuru prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu, bijušo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Igoru Prelatovu, bijušo Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektori Solvitu Zvidriņu, kuru atbrīvoja no amata, pārmetot sliktu VZD pārvaldību, kā arī Oskaru Ozoliņu.

Partijas valdes locekļa amatu saglabāja Jānis Ronis, Daniels Āboliņš, Jānis Zalte, Liāna Teličenaite un Agris Freifalts. Savukārt no iepriekšējā valdes sastāva tajā vairs nebūs Marita Klikiča un Jānis Brūveris.

Partijas ieņēmumi pērn bijuši 55 238 eiro, izdevumi - 58 794 eiro. Partija ziedojumos pērn saņēmusi 39 372 eiro.

Gobzems par svarīgu partijas principu uzskata stipras ģimenes, kas veido stipru tautu, un ka politiskais spēks kopīgu mērķu īstenošanā apvienos dažādu tautību un sabiedrības slāņu pārstāvjus. Politiķis savās runās asi kritizē pie varas esošās koalīcijas īstenoto politiku.

Šīs partijas biedre ir arī Saeimas deputāte Sprūde, kura kopā ar Gobzemu pagājušajās vēlēšanās startēja pašlaik faktiski izjukušās "KPV LV" sastāvā, bet pirms tam politisko darbību veica "Saskaņas" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!