Foto: LETA
Partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni apliecinājis, ka uztur savu kandidatūru. Tāpat viņš Vējonim apstiprinājis, ka spēj savākt balsu vairākumu, lai izveidotu valdību, tā otrdien pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistus informēja pats politiķis.

Gobzems ar prezidentu pārrunājis valdības veidošanas gaitu. Viņš pēc sarunas ar prezidentu pauda, ka ir pienācis laiks runāt par to, "ka pirmajā vietā ir jābūt valstij un valsts interesēm". Tāpēc viņš aicina visus politiķus, kuri "kaut kādu savu personisko argumentu dēļ ir novilkuši līnijas, kuras apgrūtina jebkādas iespējas jebkādos formātos veidot valdību vai veidot sarunas par valdību, padomāt valstiski un atkāpties no šīm līnijām".

"KPV LV" premjera amata kandidāts pauda, ka viņam kā politiķim ir jābūt piemēram, tāpēc viņš atvainojās savam konkurentam – partiju apvienības "Attīstībai/Par!" premjera amata kandidātam Artim Pabrikam par to, "ka kāds ir varbūt ir iztulkojis nepareizi manus iepriekšējos paziņojumus".

Gobzems un prezidents arī pārrunājuši situāciju, vai politiķis kā Ministru prezidenta amata kandidāts var savākt balsu vairākumu valdības izveidošanai. "KPV LV" līderis apstiprināja, ka to var izdarīt. Jautāts, kuri politiskie spēki jau ir teikuši "jā" viņa vadītājai valdībai, viņš konkrēti neatbildēja, vien aicināja nesteidzināt.

Gobzems bija izvairīgs, atbildot uz jautājumu, no kādām "sarkanajām līnijām" viņš aicina atteikties. Politiķis aicināja sabiedrību beigt vilkt "sarkanās līnijas".

Vaicāts, vai "KPV LV" ir gatava sadarboties ar partiju "Saskaņa", Gobzems atbildēja izvairīgi: "Mēs neesam lēmuši šobrīd par koalīciju frakcijā." Viņš uzsvēra, ka partija gaida Valsts prezidenta nomināciju. "Faktiski, tajā brīdī, kad nominācija būs, šīs darbs tiks turpināts," norādīja "KPV LV" līderis.

Ziņots, ka Valsts prezidents otrdien no rīta tikās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidātu Pabriku un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātu Gobzemu.

Tikšanās sekoja pēc Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līdera Jāņa Bordāna nominācijas Ministru prezidenta amatam atsaukšanas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ar 15. novembra rīkojumu Nr. 2 Vējonis atzinis par spēku zaudējušu savu 7. novembra rīkojumu Nr. 1, ar kuru viņš aicināja Bordānu izveidot Ministru kabinetu.

Iepriekš Valsts prezidents valdības veidošanu lēma uzticēt JKP premjerministra amata kandidātam Bordānam. Bordānam tika dots uzdevums panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm un Saeimas vairākuma atbalstu līdz 21. novembrim.

Tāpat tika norādīts, ka gadījumā, ja līdz 21. novembrim netiks panākta vienošanās par valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Bordāns trešdien 14. novembrī, pēc tikšanās ar Vējoni atzina, ka viņa iecerētā valdība pašlaik nav iespējama. To viņš atzina pēc tam, kad trešdienas priekšpusdienā vairāki potenciālie koalīcijas partneri bija paziņojuši, ka izstājas no JKP līdera vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!