Foto: DELFI

Ministru prezidenta amatam izvirzītais Aldis Gobzems ("KPV LV") ir izsmēlis savu iespēju veidot valdību, TV3 raidījumā "Nekā personīga" svētdien teica Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes loceklis Juris Jurašs.

Jurašs skaidroja, ka Gobzems šobrīd veicot kustības, kurām ir grūti izsekot līdzi, un savs vārds jāsaka Valsts prezidentam, taču JKP uzskata, ka "ka vairs nav iespējams kopā nākt un veidot" valdību.

Tāpat Jurašs norādīja, ka īsti nesaprotot, ko Gobzems domā un vēlas izveidot. "Gobzems un "KPV LV" nav viens un tas pats," raidījumā teica Jurašs, piebilstot, ka šobrīd "KPV LV" esot ļoti grūti noslēpt iekšējās nesaskaņas un radikālās Gobzema un viņa partijas biedra Artusa Kaimiņa viedokļu atšķirības. "Man ir pamats domāt, īpaši pēc piektdienas Šlesera paziņojuma, ka viņš, iespējams, pārstāv citu personu, citu ekonomisko grupējumu intereses," par Gobzemu teica Jurašs, atsaucoties uz bijušā politiķa, uzņēmēja Aināra Šlesera piektdien laikrakstā "Dienas Bizness" paustajām idejām.

Taujāts par to, kā tālāk varētu risināties valdības veidošana, Jurašs norādīja: "Mēs uzskatām, ka joprojām [Jānis – aut.] Bordāns šajā brīdī ir vispiemērotākais ministru prezidenta amata kandidāts."

Savukārt, runājot par "Attīstībai/Par!" piedāvāto premjera amata kandidātu Arti Pabriku, Jurašs pastāstīja, ka "Attīstībai/Par!" esot "paspējis diezgan daudz sadarīt tādu lietu, kas ir izsaukusi zināmas negācijas no ''KPV LV'' puses un arī mums ir patiesa vilšanās". Viņš paskaidroja, ka vilšanās saistīta ar balsojumu par Saeimas prezidiju.

Jau ziņots, ka pēc tam, kad Gobzems atsauca savu sākotnējo piedāvājumu par iespējamo valdības sastāvu un piedāvāja partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību", viņa partijas biedrs un līderis Kaimiņš paziņoja, ka šādu valdības modeli neatbalsta un mudinās to neatbalstīt arī citus partijas biedrus.

Vēstīts, ka brīvdienās Gobzems atkal nolēma mēģināt vest sarunas ar citām Saeimā ievēlētajām partijām, tiesa gan, šoreiz tikai četrām, aiz borta atstājot arī Zaļo un zemnieku savienību. "Jaunās Vienotības" (JV) politiķis Arvils Ašeradens ziņu aģentūrai LETA apstiprināja, ka sestdien saņemts zvans no Gobzema, ar aicinājumu atgriezties pie sarunu galda četru partiju sastāvā, taču, tā kā JV valde piektdien jau lēma neturpināt sarunas ar Gobzemu, par šo ierosinājumu arī varot lemt vien valde.

Kā svētdien vēstīja "LTV Dienas ziņas" Gobzems piedāvājis pašreizējam ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV) kļūt pat vicepremjeru, tā pēc Gobzema domām varētu atrisināt to, ka pašam vismaz pagaidām nav pielaides darbam ar valsts noslēpumu.

Savukārt Pabriks iepriekš ziņu aģentūrai LETA norādījis, ka Gobzema pašreizējā stratēģija ir izmisīgi neatlaidīga, tādēļ viņam neizdosies izveidot nākamo valdību, lai arī kāds būtu viņa piedāvājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!