Foto: LETA

Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Aldis Gobzems ("KPV LV") Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārliecināšanu piekrist viņa piedāvātajam valdības modelim turpina arī soctīklos, tostarp savās pārdomās norādot, ka JKP ir potenciālie valdības gāzēji, kā arī šī partija pa viņa piedāvājumu šobrīd bradājot netīriem zābakiem.

Jau ziņots, ka, lai gan sākotnēji Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Gobzems cerēja, ka jau piektdien Saeima varētu lemt par viņa izveidoto Ministru kabinetu, ceturtdienas notikumi no balsojuma ir attālinājuši, proti, ceturtdien JKP paziņoja, ka nepiekrīt strādāt vienā koalīcijā ar Zaļo un zemnieku savienību. Turklāt pēc JKP paziņojuma šim partijas vēstījumam pievienojās paša Gobzema partijas biedrs un līderis Artuss Kaimiņš, sacīdams, ka arī nevēlētos redzēt ZZS pie valdības galda.

"Manā valdības iniciatīvā JKP ir iedots viss labākais, lai viņi to varētu. Ir vajadzīga tikai viņu griba. Citādi es viennozīmīgi uzskatīšu, ka tieši JKP būs manas potenciālās valdības gāzēji, jo, protams, nav tīkami, ka JKP kaut kā par manu valdības iniciatīvu bradā ar netīriem un smagnējiem zābakiem, kaut es pats pirms tam piedāvāju ērtus un baudāmus apavus JKP valdības veidošanas sprintā," agrā piektdienas rītā feisbukā rakstīja Gobzems, piebilzdams, ka joprojām aicina JKP līdz sestdienas pulksten 20.00 pārdomāt, un kļūt par tuvāko "KPV LV" sabiedroto.

Savukārt Saeimas deputāts Tālis Linkaits (JKP) piektdien intervijā Latvijas Radio paziņioja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks aizvien uzstāj uz valdību bez ZZS. Tāpat viņš intervijā sacīja, ka šobrīd ir grūtāk saprast, kāds ir ""KPV LV" stabilitātes rādītājs". Viņaprāt, nav skaidrības, vai Gobzemam ir paša partijas Saeimas frakcijas atbalsts.

Ziņots, ka Gobzems aicinājis potenciālos sadarbības partnerus piektdien uz sapulci, lai iepazīstinātu ar savu "plānu B".

"Delfi" arī atgādina, ka piektdien pulksten 12 "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā pie viena galda sēdīsies valdības sarunās iesaistīto partiju pārstāvji: Ralfs Nemiro ("KPV LV"), Jānis Bordāns, Juris Pūce (AP), Roberts Zīle (NA), Edgars Tavars (ZZS) un JV pārstāvis vēl tiek precizēts. Pēc tiešraides saruna būs skatāma ierakstā.

Ziņots, ka jau devīto nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents Raimonds Vējonis kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi.

Kā nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu Vējonis pagājušajā nedēļā nominēja partijas "KPV LV" līderi Gobzemu. Šobrīd viņš turpina veidot valdību, taču skaidru atbalstu tai ir izteikusi vien ZZS.

Tāpat vēstīts, ka pēc vairāk nekā nedēļu garām sarunām par valdības veidošanos Valsts prezidenta nominētais Ministru prezidenta amata kandidāts Gobzems paziņojis, viņaprāt, piemērotākos kandidātus ministru amatiem, par to vairāk var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!