Foto: DELFI

Saeima ceturtdien neatbalstīja desmit opozīcijas deputātu priekšlikumu apstiprināt parlamentārieti Aldi Gobzemu (Neatkarīgie) darbam Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Šādu priekšlikumu virzīja frakcijas "Neatkarīgie" pārstāvji Māris Možvillo, Gobzems, Ramona Petraviča, Ieva Krapāne, Karina Sprūde un Ralfs Nemiro, Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji Edgars Tavars, Jānis Dūklavs un Viktors Valainis, kā arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Ēriks Pucens.

Saeima minēto priekšlikumu neskatīja, jo deputātu vairākums neatbalstīja "Neatkarīgo" plānoto rokādi, proti, atsaukt Gobzemu no Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas, šajā amatā ieceļot Nemiro, kuru bija iecerēts atsaukt no darba Saeimas Eiropas lietu komisijā.

Tādējādi Gobzems turpinās darbu Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijā, bet Nemiro - Saeimas Eiropas lietu komisijā.

"Delfi" jau vēstīja, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija bija tā, kas aicināja Saeimu sodīt Gobzemu par Saeimas ētikas kodeksa un kārtības ruļļa pārkāpšanu.

Parlamentārieši lēma izslēgt Gobzemu no vienas Saeimas sēdes, jo deputāts sociālajos tīklos bija ievietojis ierakstus un fotogrāfijas, kurās redzama dzeltena sešstaru zvaigzne pie deputāta krekla, tādā veidā protestējot pret vakcinācijas pret Covid-19 procesu un atšķirīgām iespējām vakcinētiem un nevakcinētiem cilvēkiem.

Savukārt vēlāk parlamentārieši vienojās, ka Gobzems, neuzrādot Covid-19 sertifikātu vai testu un tādējādi izjaucot 2. septembra Saeimas klātienes sēdes norisi, pārkāpa Saeimas kārtības rulli, rezultātā Gobzems tika izslēgts vēl no sešām parlamenta sēdēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!