Ceturtdien no rīta, pēc Valsts prezidenta tikšanās ar premjera amata kandidātu Ivaru Godmani (LPP/LC) ir kļuvis oficiāli zināms Godmaņa veidotā Ministru kabineta sastāvs. Tajā aicināti piedalīties četri Aigara Kalvīša valdībā nestrādājuši kandidāti, bet vairums portfeļu atstāti iepriekšējās valdības ministru rokās.
Tautas partijai (TP) nākamajā valdībā paredzēti septiņi ministru amati. Finanšu ministra amatam izvirzīts līdzšinējais aizsardzības ministrs Atis Slakteris, bet viņa amatā tiek virzīts līdzšinējais veselības ministrs Vinets Veldre. Ārlietu, kultūras un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru amatiem tiek virzīti līdzšinējie ministri - Māris Riekstiņš, Helēna Demakova un Edgars Zalāns.

TP tiks arī veselības ministra amats, kuram tiek virzīts Kuldīgas slimnīcas galvenais ārsts Ivars Eglītis, bet iekšlietu ministra amatam, kurā līdz šim strādāja Godmanis, izvirzīts Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) valdībā paredzēti pieci ministru amati, no kuriem tikai izglītības un zinātnes ministra amatam plānots virzīt līdz šim valdībā nestrādājušu kandidātu - Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāri Tatjanu Koķi. Zemkopības ministra amatam tiek virzīts Mārtiņš Roze, labklājības ministra amatam - Iveta Purne, vides ministra amatam - Raimonds Vējonis un īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās amatam - Ina Gudele.

LPP/LC valdībā pārstāvēs līdzšinējie ministri - satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks un īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns.

Tieslietu ministra amatam tiek virzīts līdzšinējais tieslietu ministrs, apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) pārstāvis Gaidis Bērziņš.

No TB/LNNK līdzšinējo amatu valdībā saglabās arī īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normunds Broks, bet ekonomikas ministra amatam tiek virzīts Emīls Jakrins.

Komentējot to, ka valdībā būs vairāki līdz šim plašāk nepazīstami ministri, Godmanis sacīja, ka "tas ir tikai pluss, ka būs jauni cilvēki".

Pieskaitot Kalvīša valdībā pēdējos mēnešos strādājošos jaunos ministrus Ivetu Purni un Edgaru Zalāni, kopumā jauno ministru skaits veidot vienu trešdaļu no valdības, līdz ar to, neesot pamata apgalvojumiem, ka darbu turpinās faktiski vecā valdība.

Balsojums par šādu Ministru kabinetu paredzēts jau ceturtdien. Godmanis žurnālistiem ceturtdien no rīta sacīja, ka pagaidām vēl nav skaidrs, cikos tiks sasaukta ārkārtas sēde par valdības apstiprināšanu, jo tas esot Saeimas frakciju un priekšsēdētāja kompetences jautājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!