Ministru prezidentu Ivaru Godmani (LPP/LC) neuztrauc atalgojums valsts uzņēmumu padomēs, jo tā neesot valsts budžeta nauda, bet gan uzņēmumu līdzekļi, no kā valsts budžetā tiek iemaksāti nodokļi, trešdien ziņo "Latvijas Avīze".
Piemēram, valdības vadītājs neplāno ar satiksmes ministru Aināru Šleseru apspriest to, ka valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" padomē, sākot no šā gada augusta strādā viņa šoferis Elmārs Upenieks, saņemot par to 900 latus.

Premjera pārstāvis Edgars Vaikulis informējis, ka valdības vadītājs neplānojot to ar Šleseru apspriest un ka padomes locekļiem atalgojumu maksājot no uzņēmumu līdzekļiem, kas neesot valsts budžeta nauda.

Bijušais ekonomikas ministrs deputāts Aigars Štokenbergs ("Sabiedrība citai politikai") savukārt laikrakstam norādījis, ka, piemēram, valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" vienīgie ieņēmumi esot valsts budžeta līdzekļi. Un arī tādi uzņēmumi, kā, piemēram, "Latvenergo", kuriem ir ienākumi no savas saimnieciskās darbības, valsts budžetā ieskaita 27% no peļņas, kuru, nenoliedzami, ietekmē padomes locekļi, saņemdami no uzņēmuma līdzekļiem milzīgas naudas summas.

Upenieka uzdevums esot sniegt informāciju ministram par Latvijas ceļu stāvokli. Pats Upenieks bija vārdos skops, jo esot aizvainots par žurnālistu uzbrukumiem. "Jūs panācāt, ka "Latvijas ceļu uzturētāju" padomes sastāvā būs izmaiņas. Viss. Neko vairāk es nekomentēšu," laikrakstam sacījis Upenieks, kurš esot izteicis vēlmi atsacīties no darba padomē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!