Ja Latvija nevar vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem par visu nākamās aizdevuma daļas saņemšanu, tad jāpanāk vienošanās aizdevumu saņemt par daļām, intervijā raidījumā "900 sekundes" otrdien teica bijušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Ja kreditori nepietiekamo reformu un izdevumu samazinājuma dēļ nepiešķir visu aizdevumu, Godmanis iesaka panākt vienošanos par daļu aizdevumu pēc principa: mēs esam samazinājuši daļu, dodiet daļu naudas, kad izdarīsim otru vienošanās daļu - dodiet otru aizdevuma pusi.

Godmanis uzskata, ka valdības patlaban piedāvātais izdevumu samazinājums pirmajā brīdī šķiet neapmierinošs. Ja kreditori, proti, Eiropas Savienība un Starptautiskais Valūtas fonds nepiekritīs šiem grozījumiem, tad otrajā lasījumā jānāk klajā ar krasākiem samazinājumiem. Godmanis gan apšauba, ka otrajā lasījumā var izdevumus samazināt divas vai trīs reizes.

Godmanis uzsvēra, ka turpmākajās sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem stingri jāpastāv uz divām lietām - stabila lata un pensiju saglabāšanas esošajā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!