Ceturtdien premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) ticies ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko un pārrunājis abu valstu ekonomiskās sadarbības perspektīvas, informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Sarunas laikā puses pārrunājušas enerģētiskās drošības jautājumus, kas skar gan jaunu savienojumu veidošanu, gan papildus jaudu nodrošināšanu.

Premjers akcentējis Latvijas pakalpojumu sfēras pieejamību kaimiņvalsts uzņēmējiem, īpaši izceļot dzelzceļa pakalpojumu kvalitāti un priekšrocības Baltkrievijas preču eksportam uz Eiropu.

Puses bijušas vienisprātis, ka sarežģītājā ekonomiskajā situācijā, kāda patlaban ir abās valstīs, būtu noderīgi investēt jaunu kopuzņēmumu veidošanā. Latvijas priekšrocība esot dalība Eiropas Savienībā, bet Baltkrievijai ir muitas savienības ar Krieviju, Kazahstānu un citām NVS valstīm. Puses bijušas vienisprātis, ka kopuzņēmumu forma ir labākais instruments šķēršļu mazināšanai uzņēmējdarbībā.

Sarunas laikā pārrunāts arī politiskais konteksts un Lukašenko izteica atzinību Godmanim un Latvijai kopumā, ka Latvija ir uzņēmusies ES kaimiņu politikas virzītāja lomu attiecībās ar Baltkrieviju.

Šī bija jau trešā augstākā līmeņa Latvijas valdības tikšanās ar Baltkrievijas pusi pēdējā gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!