Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) Ceļu policijas darbu reida laikā vērtē kā nozīmīgu un labu, jo, aizturot vairākus šoferus, kas sēdušies pie stūres dzērumā, izdevies novērst vairākas avārijas un, pats nozīmīgākais, pavadīt divas diennaktis uz Latvijas ceļiem bez nopietnām avārijām, kā arī bojā gājušajiem.
Ministra padomnieks Krists Leiškalns sacīja, ka pēc ministra domām, divu diennakšu laikā aizturēto šoferu skaits dzērumā ir pietiekami liels, lai gan tika veiktas lielas brīdinājumu kampaņas par policijas darbu stingrā režīmā.

"Ministrs pateicas visiem policijas darbiniekiem, kas strādāja šajā naktī, kā arī tiem medicīnas speciālistiem, kuri darbojās kopsolī ar Ceļu policiju. Tomēr jāatgādina, ka darbs vēl nav pārtraukts, jo policisti uz Latvijas ceļiem vēl strādās svētdien un pirmdien," sacīja Leiškalns.

Arī Godmanis visu nakti līdz plkst.4 rītā strādāja. Leiškalns sacīja, ka šajā laikā ministrs apbraukāja lielāko daļu Latvijas teritorijas, kur novērtēja policijas darbinieku darbu, kas nodrošināja kārtību uz Latvijas ceļiem. Savukārt visiem satiktajiem policijas darbiniekiem ministrs dāvāja sieru un kvasu.

Tāpat ministrs apmeklēja tās vietas, kur uz ceļiem bija novietoti mobilie izolatori. Viņaprāt šajās vietās tika veikts vislielākais darbs un pats galvenais kvalitatīvi.

Jau ziņots, ka sestdien Ceļu policijas reidā pārbaudīti 10 621 automašīnu vadītāji, no kuriem 77 šoferi tika aizturēti par sēšanos pie stūres alkohola reibumā. Līdz ar to divu diennakšu laikā no 22. līdz 24.jūnijam ceļu policijai izdevies aizturēt 134 autovadītājus, kas sēdušies alkohola reibumā pie stūres, tādējādi novēršot vairāku desmitu avāriju.

"Lielākajās Līgo vakara svinēšanas vietās būtiski sabiedriskās kārtības pārkāpumi netika konstatēti, taču pavisam pretēja situācija pagājušajā diennaktī fiksēta uz Latvijas ceļiem," iepriekš sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Rekšņa stāstīja, ka sestdien kopumā Latvijā notika 82 reidi, kuros piedalījās 312 Ceļu policijas, kā arī 218 citu dienestu darbinieki. Reidu laikā tika pārbaudīts 10 621 automašīnas vadītājs un alkohola reibumā pie stūres bija sēdušies 56 autovadītāji, kuri vēl līdz sestdienai varēja uzrādīt arī auto vadītāja apliecību, kā arī 21 šoferis, kuram tiesības jau atņemtas vai vispār nekad nav bijušas. Savukārt bez autovadītāja apliecības, kaut arī skaidrā, automašīnas vadīja 16 šoferi.

Izvērtējot sestdienas situāciju uz Latvijas ceļiem Valsts policijas Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš konstatēja, ka vienīgais ar ko policija var lepoties ir fakts, ka policijas darbinieki ir ļoti labi strādājuši. "No ceļu satiksmes drošības viedokļa situācija ir vienkārši graujoša. Manuprāt, mēs droši varam teikt, ka esam novērsuši vismaz desmitiem iespējamu avāriju un izglābuši daudzu cilvēku dzīvības," sacīja Zivtiņš.

Tāpat sestdien Ceļu policijas darbiniekiem bija jāsastopas ne tikai ar iedzērušiem autovadītājiem, bet arī jāuzklausa daudz dažādu rupjību un pat jānovērš iespējamie kautiņi.

"Gan Cēsu, gan Rīgas rajonā fiksēti ļaunprātīgas pretošanās, kā arī nepakļaušanās policistu likumīgajām prasībām gadījumi. Cēsu rajonā policijas darbinieks, savaldot iedzērušu autovadītāju, guvis traumu. Rīgas rajonā kāds autovadītājs, kurš pirms tam mēģināja aizbēgt no ceļu policijas, pēc aizturēšanas atteicies no ekspertīzes. Diemžēl šajā gadījumā likums paredz, ka viņam tiek fiksēta smagākā dzēruma pakāpe un no soda izvairīties vienalga neizdosies," stāstīja Rekšņa.

Tomēr Rekšņa piebilda, ka vispatīkamākais fakts, ko pagājušās diennakts laikā fiksējusi Valsts policija ir tas, ka ceļu satiksmes negadījumos nav gājis bojā neviens cilvēks un avārijās 12 cietušo ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Reidi turpināsies arī svētdien, tādēļ Valsts policijas darbinieki atgādina, ka atceļā uz mājām ir nopietni jāizvērtē, vai sestdienas skurbulis ir patiešām pārgājis un Jāņu dienas alu vislabāk baudīt mājās, kad transporta līdzeklis jau novietots drošā vietā, sacīja Rekšņa.

Kā ziņots, naktī uz 23.jūniju Ceļu policijas reidā, kas tika rīkots speciāli kampaņas "Skarbās Jāņu dziesmas" laikā, tika pārbaudītas 8008 automašīnas, kā rezultātā aizturēti 57 autovadītāji, kas bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Tika aizturēti 39 autovadītāji, kuri gan varēja uzrādīt vēl pagaidām esošās autovadītāju apliecības, pie stūres bija sēdušies reibumā. Tāpat policijas darbinieki aizturēja 18 personas, kuras pie stūres atradās ne tikai alkohola reibumā, bet arī bez autovadītāja apliecības. Savukārt 21 autovadītājs, kaut arī bija skaidrā, mašīnu vadīja bez autovadītāja apliecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!