Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) izbeidzis iepriekšējā premjera Aigara Kalvīša (TP) laikā ierosināto disciplinārlietu pret Valsts kancelejas vadītāju Guntu Veismani, izsakot viņai aizrādījumu, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis.
Vaikulis informēja, ka disciplinārlietas komisijas atzinumā secināts, ka Veismane, organizējot Valsts kancelejas darbinieku balli un Ziemassvētkos uzdāvinot darbiniekiem dāvanu kartes 120 latu apmērā no ES projekta budžeta līdzekļiem, ir izdarījusi disciplinārpārkāpumu, bet tas nav radījis nelabvēlīgas sekas vai citu personu tiesību apdraudējumu.

Tāpēc premjers nolēmis izbeigt disciplinārlietu, Veismanei izsakot aizrādījumu, kā arī uzdodot novērst disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumā norādītās grāmatvedības kontroles sistēmas nepilnības Valsts kancelejā.

Vaikulis paskaidroja, ka komisija konstatējusi pārkāpumu Valsts kancelejā, nepareizi piemērojot Ministru kabineta noteikumus par budžeta izdevumu klasifikāciju, kuri jāievēro valsts budžeta iestāžu budžeta plānošanā, uzskaitē un pārskatu gatavošanā. Valsts kancelejas darbinieku balles un dāvanu karšu izmaksas bija segtas no Eiropas Savienības projektu finansējuma, lai gan šo naudu vajadzējis klasificēt kā valsts budžeta naudu.

Jau vēstīts, ka Kalvītis ierosināja disciplinārlietu pret Veismani pagājušā gada nogalē, kad atklātībā parādījās ziņas par to, ka Valsts kancelejas darbiniekiem, tostarp premjera biroja darbiniekiem, neskatoties uz taupības režīmu, piešķirtas dāvanu kartes 120 latu apmērā. Premjera biroja darbinieki atteicās no dāvanu kartēm, bet Kalvītis ierosināja disciplinārlietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!