"Es domāju mums izdosies to izdarīt pat tad, ja mums neviens daudz naudas neaizdos. Mēs atradīsim iespējas kā varēsim iztikt arī ar saviem līdzekļiem. Ne pilnībā, bet tomēr lielākā daļā. Tas arī nav nekas īpaši sarežģīts," svētdien TV raidījumam "Nekā personīga" paudis Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC), atzīstot, ka valdības un parlamenta steiga pretkrīzes pasākumu veikšanā esot dramatizējusi situāciju un radījusi sabiedrībā nepamatotu nervozitāti.
Premjerministrs raidījumam atzina, ka stabilizācijas programmas pieņemšana Saeimā nenozīmā, ka automātiski Latvija saņems ārvalstu aizdevumus. Tāpēc viņš esot apdomājis, ko iesākt gadījumā, ja ārvalstu palīdzību neizdosies piesaistīt. Tiesa, pagaidām premjers atturējās izklāstīt tā būtību, norādot, ka tas "vēl līdz galam jāpārdomā."


Godmanis norādīja, ka ņemot vērā smago finansiālo situāciju visā pasaulē, būtu bezatbildīgi neizstrādāt šādu rezerves risinājumu, uzsverot, ka "ir pilnībā bezatbildīgi teikt tā – nu labi, esam izveidojuši programmu, kas mums pašiem vajadzīga un tāpēc mūsu dzīve būs atkarīga no tā vai mēs aizņemsimies vai neaizņemsimies. Tā mēs dzīvot nevaram."


Komentējot Igaunijas izteikto gatavību aizdot naudu Latvijai, Godmanis norādīja, ka Latvijas valdība nebūs tik vīzdegunīga, lai atteiktos. "Mēs nevaram būt tik vīzdegunīgi. Nav runa par tādu palīdzību, ka kāds mums kaut ko iedod. Ir runa, ka mēs varētu kādu zināmu daļu aizņemties uz nopietniem atdošanas nosacījumiem. Bet tas nebūtu korekti. Kāpēc mēs atteiktos, ja kaut vai simboliski mūsu Ziemeļu brāļi būtu gatavi aizdot. Tāpēc mēs to uzskatām par ļoti pozitīvu soli," raidījumam pauda premjerministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!