"Mēs neesam katastrofas priekšā," otrdien intervijā LTV raidījumam "100. pants", noraidot aizdomas par ekonomikas sabrukumu, sacīja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Komentējot, vai Latvijas ekonomikai un iedzīvotājiem draud ievērojamas finansiālas problēmas, Godmanis akcentēja, ka vislielākās grūtības būs tiem cilvēkiem, kuri ir paņēmuši kredītus. Algu pieaugums lielā mērā tiek pieprasīts ar nepieciešamību atmaksāt paņemtos kredītus, akcentēja premjers.

"Jautājums ir par to, ka vairāk nebūs tik viegli, īpaši tiem, kas paņēma kredītus (..) Tas, ka būs rūpīgāk jāskatās izdevumi - tas ir fakts," par problēmu ekonomikā iespaidu uz Latvijas iedzīvotāju rocību raidījumā sacīja premjers.

Daudzi valsts sektorā strādājošie gan norādījuši, ka iespējamā algu iesaldēšana viņu finansiālo stāvokli var vēl vairāk sarežģīt. Tāpat tiek ziņots par pieaugošo bezdarbu un rūkošo brīvo darbavietu skaitu. Valdība ir paredzējusi, ka līdz nākamā gada tiks atlaisti vismaz 10% valsts iestādēs strādājošo. Tiek cerēts, ka šiem darbiniekiem pārejot uz privāto sektoru, tiks vienkāršots gan valsts aparāts, gan produktīvāk sāks strādāt privātie uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!