Demisionējušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) atturīgi komentē savas valdības padarītos un nepadarītos darbus, vien atzīstot, ka nav "apmierināts ar savu darbu, tāds man raksturs".
Godmanis trešdien žurnālistiem arī pauda šaubas par jaunās Valda Dombrovska (JL) valdības spēju veiksmīgi īstenot reformas, kas nepieciešamas valsts budžeta izdevumu samazināšanai un valsts ekonomikas atveseļošanai. "Visvairāk mani uztrauc tas, vai valdība spēs izdarīt tās lietas, kuras nepaspējām," sacīja Godmanis, norādot uz budžeta grozījumiem, izglītības reformu un citiem jautājumiem.

Viņš uzsvēra, ka šādu lēmumu pieņemšanai nepieciešams, lai premjers un atbildīgais ministrs būtu vienoti. "To nevarēs izdarīt, ja ministru atstās vienu pašu," sacīja Godmanis.

Jautāts, vai viņš balsos par vai pret Dombrovska valdības apstiprināšanu, Godmanis atbildēja, ka pagaidām neesot iepazinies ar šīs valdības deklarāciju, lai to izlemtu.

Komentējot savas valdības krišanu, Godmanis vien atzina, ka tā ir politiskā loģika un tā tam vajadzēja būt. Viņš uzsvēra, ka valdība atradusies īpatnējā situācijā, kad bijušais ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs (SCP) aicinājis iedzīvotājus uz referendumu par pensijām. Ja šis referendums būtu izdevies, jau janvārī valstī būtu defolts. Šis referendums ietekmēja turpmākos valdības lēmumus, kā dēļ sociālā budžeta izdevumi pieauga par 23%. "Tas ir tas, kas atstāja lielu iespaidu uz kopējo situāciju," skaidroja Godmanis.

Pēc premjera amata atstāšanas Godmanis plāno doties slēpot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!