Valsts prezidenta izvirzītais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) joprojām nav saņēmis oficiālu partijas "Jaunais laiks" atteikumu piedalīties viņa veidotajā valdībā, tādēļ viņš turpina sarunas par piecu labējo partiju koalīcijas valdību.
Godmanis trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja - "Es turpinu prezidenta uzdevumu veidot piecu partiju valdību".

Viņš nekomentēja JL aicinājumu Zatleram izvirzīt bezpartejisku premjeru, kā arī neprognozēja savu turpmāko rīcību, ja paliks tikai četras koalīcijas partijas, uzsverot, ka joprojām nav saņēmis oficiālu informāciju par JL lēmumu nepiedalīties viņa veidotajā valdībā . "Vēl neesmu tādā situācijā, ka valdībā būs tikai četras partijas," žurnālistiem pauda Godmanis.

Zatlera preses sekretāre Inta Lase žurnālistus informēja, ka arī prezidents vēl nav saņēmis JL vēstuli, līdz ar to pagaidām šo ierosinājumu nekomentēs.

Jau ziņots, ka JL aicina Zatleru Ministru prezidenta amatam nominēt bezpartijisku kandidātu, par kuru spētu vienoties visas piecas Saeimā pārstāvētās labējās partijas.

pēc vairākkārtējām tikšanām un neskaidrās JL pozīcijas, partija trešdien paziņoja, ka ceturtdien plānotajā balsojumā neatbalstīs Godmaņa veidotās valdības apstiprināšanu.

Pēc aptuveni pusstundu ilgām sarunām Valsts prezidenta izvirzītais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) nespēja panākt vienošanos ar "Jauno Laiku" par kopīgās valdības veidošanu, tomēr Godmanis aicinās par viņa veidoto valdību Saeimā balsot jau ceturtdien. Savukārt JL šādā gadījumā sola neatbalstīt Godmaņa kabinetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!