Šogad pensijas Latvijā netiks indeksētas, ja izdosies nodrošināt, lai nepalielinās administratīvi regulējamās cenas, piemēram, gāzei un elektrībai, otrdien intervijā Latvijas Televīzijai sacīja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).
Ja tomēr ārēju apstākļu dēļ minētās cenas augs, situācija būs cita un pensiju indeksēšanas nepieciešamība varētu tikt vērtēta vēl pirms 2010.gada janvāra, atzina politiķis.

Godmanis prognozēja, ka kopumā cenas Latvijā jau tuvākajā laikā strauji kritīsies, turklāt pensionāru materiālo situāciju stabilizē arī fakts, ka jau no janvāra viņi saņem jaunas piemaksas.

Runājot par citu aktuālu jautājumu, vai un kā valsts palīdzēs grūtībās nonākušiem kredītņēmējiem, Godmanis solīja, ka tiks meklēti palīdzības mehānismi, īpaši lai palīdzētu pirmā hipotekārā kredīta ņēmējiem, un, visticamāk, tiks piemērota jau Eiropā izmantota prakse.

Bankas nevar visu laiku gūt ļoti lielu peļņu, tāpēc tagad savstarpējā dialogā valstij un bankām būs jāmeklē risinājumi, sacīja valdības vadītājs.

Savukārt runājot par algu izmaksu kavēšanos šā gada sākumā dažās valsts iestādēs, Godmanis skaidroja, ka problēmas bija tajās iestādēs, kurās decembra algu izlēma maksāt nevis pērn, bet šogad. Iestāžu vadītājiem bijis jāapzinās, ka šogad atalgojumu fondam ir samazinājums, tāpēc arī radušās problēmas. Godmaņa skatījumā, šīs kļūmes esot šo iestāžu vadītāju atbildība, tāpēc viņu rīcība tiks izvērtēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!