Gaidāmais Saeimas balsojums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata būs uzticības balsojums ministru prezidentam Aigaram Kalvītim, trešdien LTV raidījumā "Kas notiek Latvijā?" pauda iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LC/LPP).
Iekšlietu ministrs gan norādīja, ka viņš nevar runāt Kalvīša vietā, taču, ja Godmanis būtu premjers, negatīva Saeimas balsojuma rezultātā viņš atkāptos no amata, līdz ar to izraisot arī valdības krišanu.

"Tas jautājums ir aizgājis tik tālu," sacīja Godmanis.

Kā stāstīja iekšlietu ministrs, valdības sēdē, kurā lēma par Loskutovu, viņš prasījis, vai premjers uzstāj uz KNAB vadītāja atstādināšanu no amata. Premjers atbildējis, ka "vai nu Ministru prezidents, kas vada Ministru kabinetu, vai Loskutovs, kas vada KNAB". Kalvītis atzinis, ka neredz iespēju turpmāk strādāt kopā ar Loskutovu.

16. oktobrī valdība nolēma rosināt no amata atbrīvot Loskutovu. Šāds lēmums pieņemts pēc iepazīšanās ar ģenerālprokurora Jāņa Maizīša vadītās izmeklēšanas komisijas ziņojumu par Loskutova darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!