Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) neatbalsta "Sabiedrības citai politikai" līdera Aigara Štokenberga ierosinājumu Latvijā ieviest progresīvo ienākumu nodokli, jo tādā gadījumā uzņēmēji pārceltos uz Latvijas kaimiņvalstīm. Tomēr premjers sola, iespējams, vēl šogad rast papildus līdzekļus, lai pensijas varētu "vilkt klāt iztikas minimumam".
Godmanis LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka "mēs izturēsim savu konkurenci" – valdība pildīšot patlaban dotos solījumus pensionāriem un, iespējams, pat vēl vienu reizi paredzēs papildus indeksāciju, lai varētu "pensionārus vilkt klāt iztikas minimumam".

Premjers asi kritizēja Štokenberga ierosinājumus gūt papildus ienākumus valsts budžetā, ieviešot progresīvo ienākumu nodokli. "Lai Štokenbergs neiedomājās, ka dzīvo uz salas. Mums ir atvērtas robežas," sacīja premjers, norādot, ka šāda nodokļa ieviešanas gadījumā "mums ir iespējas ļoti ātri kļūt nekonkurētspējīgiem".

Jau vēstīts, ka tuvākajā laikā sāksies parakstu vākšana par pensionāru tiesībām saņemt pensijās ne mazāk par iztikas minimumu. Valsts amatpersonas šos priekšlikumus asi kritizē, norādot, ka tik lielas naudas budžetā nav, turklāt tas sagrautu daudzus gadus Latvijā veidoto pensiju sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!