Valsts prezidenta izvirzītais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) Tautas partijai piedāvājis viņa veidotajā valdībā ieņemt finanšu ministra, ārlietu, aizsardzības, kultūras un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru posteņus, žurnālistiem pēc tikšanās ar TP atzina Godmanis.
Godmanis norādīja, ka ņems vērā TP piedāvājumus, taču ministru amatu kandidāti tiks izvērtēti un ņemtas vērā divas lietas: kāda ir attieksme pret viņa deklarācijā iekļautajiem uzdevumiem, otrā lieta - kandidāta profesionalitāte.

Godmanis pagaidām neatklāja savu oficiālo piedāvājumu citām partijām.

TP priekšsēdētājs, demisionējušais premjers Aigars Kalvītis žurnālistiem pirmdien pēc tikšanas ar Godamani atzina, ka TP nolēmusi atbalstīt Godmani premjera amatā un piedalīties nākamās valdības veidošanā.

TP otrdien lems par kandidātiem piedāvātajiem ministru amatiem, bet jau zināms, ka darbu turpinās pašreizējais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinksis žurnālistiem atzina, ka TP apmierina piedāvātie ministru portfeļi. "Mums nav pamata būt apvainotiem," sacīja Kučinskis.

Kučinskis arī atzina, ka par veselības ministra portfeli, kas pašlaik ir TP pārziņā, būs īpaša saruna, par šo ministra amatu īpašu interesi izrādījis arī valsts prezidents.

TP iepriekš uzsvērusi vēlmi pārraudzīt izglītības un zinātnes ministriju, un tagad, kad šis ministra portfelis partijai nav piedāvāts, sola iesaistīties sarunās par to, kas būs nākamais ministrs. "Mums nebūs vienalga, kādu ministru izvirzīs šim amatam," sacīja Kučinskis, norādot, ka izglītība un zinātne ir valsts prioritāte, tāpēc TP rūpīgi sekos līdzi notiekošajam.

Aģentūra LETA piektdien no neoficiālajiem avotiem uzzinājusi, ka LPP/LC nākamajā valdībā bez premjera amata būs paredzēts arī satiksmes, bērnu un ģimenes lietu, kā arī, iespējams, ekonomikas ministru portfeļi. LPP/LC svarīgs ir ekonomikas ministra amats, ņemot vērā Godmaņa plānus apkarot inflāciju.

Valsts prezidents Valdis Zatlers rosinājis nomainīt ministrus, kuri ieņem izglītības un zinātnes ministra un veselības ministra amatus. Līdz ar to TP virzītajam Vinetam Veldrem var nākties pamest veselības ministra amatu. Izglītības un zinātnes ministres amatu zaudēs Baiba Rivža (ZZS), kura atgriezīsies Saeimā deputātes statusā.

Zaļo un zemnieku savienībai plānots atstāt vides, zemkopības, e-lietu un labklājības ministru amatus, taču, iespējams, pašreizējā labklājības ministre Iveta Purne (ZZS) amatu zaudēs.

Partijai "Jaunais laiks" (JL) esot bijis plānots piedāvāt aizsardzības, izglītības un zinātnes, veselības un sabiedrības integrācijas lietu ministru amatus, bet apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - iekšlietu ministra un īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības līdzekļu lietās amatus.

Plānots, ka premjera biroju vadīs Godmaņa padomnieks Juris Radzevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!