Valsts prezidenta izvirzītais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) cer, ka viņam izdosies izveidot piecu partiju koalīcijas valdību, piesaistot arī vēl neizlēmušo "Jauno Laiku" (JL). Viņaprāt, valdība būtu jāapstiprina vēl līdz Ziemassvētkiem.
Godmanis trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda cerību, ka koalīcijā būs piecas partijas, "Domāju, ka izdosies veidot valdību no piecām partijām, bet tas atkarīgas no JL nostājas," sacīja Godmanis.

Komentējot JL prasības, Godmanis pauda, ka viņaprāt, par virkni likumu grozījumiem, ko ierosina JL, būtu jālemj parlamentā un profesionāli - ne tikai politiski, bet arī juridiski.

Viņš arī uzsvēra, ka ministru portfeļu piedāvājums "Jaunajam laikam" ir ļoti nopietns - tiesiskais bloks (tieslietu ministrs), ekonomiskais bloks (ekonomikas ministrs) un sociālais bloks (izglītības un integrācijas ministri). JL neesot izteikusi Godmanim vēlmi ieņemt iekšlietu ministra amatu, kas bija publiski izskanējis.

"Es neredzu, kā es vēl varu mainīt šo proporciju, jo man jāsaskaņo tas ar citām partijām, jo šīs partijas ir gatavas strādāt un gatavs uzņemties atbildību," sacīja Godmanis, norādot, ka pašlaik neviens nerunā par to, lai kāda no līdzšinējās koalīcijas partijām tiktu izslēgta no valdības veidošanas. Godmanis atzinis, ka politikas loģika prasa koalīcijai atbilstošu amatu sadalījumu arī Saeimā, savukŗat viņš neredz iespēju ietekmēt Rīgas domes deputātus, lai pildītu JL prasību par iekļaušanu pašvaldības koalīcijā, "Rīgas domē ir citi deputāti, es neredzu iespēju, kā mēs varam dod direktīvas pašvaldības deputātiem. Tas būs atkarīgs no tā, ko domā šie deputāti. Mēs varam tikai aicināt viņus izvērtēt iespējas, ņemot vērā valdības koalīciju," klāstīja Godmanis.

Viņš arī pauda, ka valdība būtu jāapstiprina līdz Ziemassvētkiem, lai neliktu cilvēkiem šajā svētku laikā nodarboties ar politiku, bet svarīgākais, tāpēc, ka pašreizējā valdība ir demisionējusi un tā tomēr nav pilnvērtīga valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!