Foto: LETA

Partija "Gods kalpot Rīgai" ir gatava apvienībā ar kādu citu politisko spēku kandidēt nākošgad rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, liecina paziņojums partijas mājaslapā.

Vēstulē, ko parakstījis partijas valdes loceklis Andris Ameriks, tiek pausts, ka partijai "Gods kalpot Rīgai" ir jāsaglabājas kā organizācijai ar savu nosaukumu un jāveic aktīvs darbs visos līmeņos – pašvaldības, valsts un Eiropas.

Patlaban partija ir pārstāvēta Rīgas domes opozīcijā, savukārt Ameriks ir viens no Eiropas Parlamenta deputātiem.

Pārrunas ar partijas potenciālajiem partneriem ir tikai pašā sākuma stadijā, norādīja Ameriks.

Vēstulē norādīts, ka savstarpējais dialoga trūkums un naidīgums izpausmēs dažādās sociālo tīklu platformās ir novedis pie tā, ka sabiedrība tuvu tai robežai, kad tautai vairs nebūs iespējams apvienoties kopīgai idejai par plaukstošu Latviju.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka Latvijas valdības bezdarbība, absolūtais profesionālisma trūkums, nerēķināšanās ar Latvijas tautu ir novedis mūsu tādā situācijā kādā mēs šobrīd esam. Tāpat ir pilnīgi skaidrs, ka šai valdībai jau sen bija jādemisionē, jo tik vāju valdību un premjeru Latvija nav piedzīvojusi nekad. Taču tas nenotiek, jo valdošās partijas ļoti labi saprot, ka kādai no tām šī noteikti būs pēdējā valdība tuvākajā piecgadē," vēstulē norādīja Ameriks.

Viņš uzsver, ka partija nav un nekad nebūs populistu vai "karstgalvju" partija, tās pārstāvji nekad nav solījuši neizdarāmas lietas vai metušies bezjēdzīgās vārdu kaujās. Partiju un tās vēlētāju raksturo profesionāls darbs, inteliģenta un savstarpēji cienoša komunikācija, kā arī augstākās raudzes profesionāļu komanda.

Pēdējās vēlēšanās, kurās partija "Gods kalpot Rīgai" piedalījās, bija Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas 2020. gadā, kur ieguva 7,71% vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!