Foto: DELFI

Pierīgas pašvaldībām būtu jāpārskata sava attieksme pret kara bēgļu uzņemšanu, otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Marija Golubeva (AP).

Viņa stāstīja, ka pašvaldību aktivitāte, uzņemot bēgļus no Ukrainas, ir ļoti dažāda. "Kopumā, protams, Rīgā diezgan daudz pašlaik tiek ieguldīts procesa sakārtošanā, visi dienesti strādā ļoti intensīvi," sacīja politiķe.

Viņai zināms, ka Rīgā līdz šim kopumā ap 700 cilvēku ir vērsušies pie civilās aizsardzības komisijas saistībā ar izmitināšanu. Liepājā un Dienvidkurzemes novadā tie bijuši 276 bēgļi, Ventspilī 310, bet citur daudz mazāk.

"Bet es esmu pateicīga katrai pašvaldībai, kas, piemēram atver centru bēgļiem, kā Cēsīs. Un es domāju, ka būtu laiks arī citām pašvaldībām, piemēram, Pierīgā, tām kas sūta cilvēku uz Rīgu un saka, ka mums nav tādu iespēju, pārskatīt savu nostāju ļoti nopietni," aicināja ministre.

Viņa informēja, ka ar šādu aicinājumu pie vietvarām plāno vērsties arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Kā vēstīts, visā Latvijā pašvaldības organizē kara bēgļu uzņemšanu no Ukrainas, kurā 24.februārī iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!