Foto: DELFI

Uzvaras laukumā, Rīgā, apskatāmā fotogrāfiju izstāde ir nožogota, lai nepieļautu cilvēku masveida pulcēšanos, mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Viņa norāda, ka izstāde ir redzama, bet nožogota, lai kontrolētu plūsmu un nepieļautu cilvēku masveida pulcēšanos. Ministre raksta, ka Valsts policija uztur kārtību un pārkāpēji, kas slavē agresoru, tiek aizturēti.

Kā ziņots, līdz maija vidum Uzvaras laukumā, Rīgā, varēs apskatīt fotogrāfiju izstādi "Slava Ukrainai! Varoņiem slava!", informēja Rīgas domē.

Izstādē līdz 15. maijam varēs redzēt Ukrainā notiekošā kara skaudro ikdienu. Uzvaras laukumā izvietoti 16 četru plakņu stendi ar lielformāta fotogrāfijām un informāciju par karu Ukrainā. Visas fotogrāfijas ir rūpīgi atlasītas un iegādātas no starptautiskām ziņu aģentūrām Eiropā.

"Mēs bijām pārliecināti, ka tā nekad vairs nenotiks. Taču kopš 24.februāra satricinošā rīta ir pagājuši divi mēneši. Katra diena sākas ar jautājumu "Vai Kijiva vēl turas?". Turas. Un turēsies. Tomēr ostas pilsētas Mariupoles vairs nav. Iebrucēji to nopostīja līdz pat pamatiem, nolemjot iznīcībai, badam un regulārām apšaudēm vairākus simtus tūkstošus cilvēku," izstādes anotācijā norāda žurnāliste, tekstu autore Ingvilde Zālīte, "jo pilsētas aizstāvji atteicās padoties. Patiešām - Ukraina nav gatava padoties iebrucējiem, kaut arī jau šobrīd zināmie zaudējumi ir milzīgi, un cilvēku piedzīvotās šausmas ir grūti aprakstāmas."

Pašvaldībā informēja, ka izstāde ir veidota, atsaucoties pilsoņu iniciatīvai "Izveidot fotoizstādi Uzvaras parkā par Krievijas veiktā kara postījumiem Ukrainā" platformā ManaBalss.lv. To organizē Rīgas pašvaldība, un tās kurators ir fotogrāfs Ilmārs Znotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!