Foto: LETA
Politiskie paziņojumu par situāciju koalīcijā gaidāmi pirmdienas, 16. maija, vakarā, noskaidroja portāls "Delfi".

Pirmdien pulksten 12 notika koalīcijas partiju ārkārtas sanāksme, kas tika sasaukta pēc tam, kad Nacionālā apvienība (NA) uzstāja uz iekšlietu ministres Marijas Golubevas nomaiņu.

Golubeva minētajā sanāksmē nepiedalījās, bet pirmdien pulksten 12.30 preses konferencē pavēstīja par demisiju.

Teju tūlīt pēc Golubevas preses konferences noslēdzās arī koalīcijas partneru ārkārtas sanāksme, tomēr politisko spēku pārstāvji atturējās medijiem sniegt komentārus par sanāksmē pārrunāto.

Mediju pārstāvji tika informēti, ka koalīcijas sarunas tiks turpinātas pulksten 14.30, pēc kurām partijas sniegs plašākus komentārus par situāciju koalīcijā.

Tikmēr Latvijas Televīzija vēsta, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) brīdinājis koalīcijas partnerus, ka, līdz ar Golubevas demisiju, amats valdībā būs jāpamet arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA), liecina ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".


Kā ziņots, piektdien, 13. maijā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzreiz pēc atgriešanās no darba vizītes Kanādā tikās ar politisko partiju apvienību "Attīstībai/ Par!" (AP) pārstāvjiem, tostarp iekšlietu ministri Mariju Golubevu. Premjera birojā pagaidām neatklāj tikšanās laikā runāto.

Savukārt Golubeva apgalvoja, ka piektdien notikušās tikšanās laikā Kariņš nav izteicis pārmetumus par viņas darbu.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents 9. un 10.maijā notikušo pie pieminekļa Uzvaras parkā, kur tika izrādīta necieņa Latvijas valstiskumam, vēsturiskai pieredzei un Krievijas kara upuriem Ukrainā, vērtēja kā neattaisnojamu rīcību, un šādu situāciju atkārtošanās ir nepieļaujama.

Ministru prezidents ir uzdevis iekšlietu ministrei valdībā iesniegt izvērtējumu par iekšlietu dienestu rīcību 9. maijā un 10. maijā un turpmākās rīcības plānu sabiedriskās kārtības uzturēšanai, ņemot vērā notikušo.

NA Saeimas frakcija un valde saistībā ar notikušo Pārdaugavā prasa Kariņam Golubevu atbrīvot no amata.

NA paziņojumā uzsvērusi – ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā NA viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

Golubevas demisiju ir pieprasījusi arī daļa no opozīcijas deputātiem, izskatīšanai Saeimā iesniedzot divus lēmumprojektus par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministrei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!