Latvijas privātuzņēmējs Jevgenijs Gombergs trešdien saņēma Ginesa rekordu grāmatas sertifikātus, ka viņa martā Londonā izsolē nopirktā 1840.gada pastkarte ir pasaulē vecākā un dargākā.
BNS rīcībā esošās sertifikātu kopijas liecina, ka Gomberga par 31 758,75 mārciņām (aptuveni 28 500 latiem) nopirkto pastkarti 1840.gadā pats sev nosūtīja eskvairs Teodors Huks.

Gombergs pastāstīja, ka Ginesa rekordu grāmatas veidotāji paši seko līdzi ievērojamajiem notikumiem un ieraksta tos grāmatā un viņš nav iesniedzis speciālo pieteikumu par senāko pastkarti.

Ar roku izkrāsotā karikatūra 1840.gadā Londonā sūtīta pazīstamam romānu rakstniekam un dramaturgam Teodoram Hukam Fulhamā. Līdz šim par atklātņu idejas autoriem tika uzskatīti Dr.H.Fon Stefans Vācijā, Lipmans ASV vai Dr.E.Hermanis Austrijā, bet ar šādu ideju viņi nāca klajā 1860.gados - vairāk nekā divdesmit gadu vēlāk.

Gombergs Latvijā kļuva pazīstams pēc vairāku pieminekļu atjaunošanas par saviem līdzekļiem. Viena no viņa atjaunotajām skulptūrām ir piemineklis Pēterim I, kuru Rīgas dome nolēma izdāvināt Sanktpēterburgai, taču Sanktpēterburga piekrita pieņemt tikai kopiju un oriģināla liktenis līdz šim ir neskaidrs.

Latvijas uzņēmējs gūst Ginesa rekordu grāmatas atzinību

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!