Foto: LETA

Krievijas propagandas radītās histērijas par Ukrainā it kā esošiem bioloģiskajiem ieročiem mērķis varētu būt mēģināt rast attaisnojumu turpmākam smagu konvencionālo ieroču lietojumam pret Ukrainu, piektdien intervijā TV3 pieļāva aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Graube atzina, ka Krievijas propagandas histērija par bioloģisko ieroču tēmu ir visai satraucoša. Viņš pieļauj, ka tās mērķis varbūt nav "radīt augsni" šādu ieroču pielietojumam pret Ukrainu, bet gan mēģināt attaisnot turpmākus nežēlīgus uzbrukumus no Krievijas puses.

Eksperts vērtēja, ka Kremlis informatīvi tagad strādā jau tikai uz savas valsts iedzīvotāju prātu apstrādi, ne vairs domā par attiecībām ar ārvalstīm.

Bijušais NBS komandieris aicināja Latvijas iedzīvotājus atcerēties, ka karš ir arī informatīvs un daudz informācijas tiek izplatīts tikai ar mērķi iebiedēt, bez kāda cita pamata. Tāpēc neļausimies panikai un drīzāk domāsim, kā palīdzēt Ukrainai, mudināja Graube.

Graube atzīmēja, ka no Krievijas plūst daudz melu, kuru var kļūt vēl vairāk. Viņš atzīmēja, ka vakar, piemēram, Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs un militāristi sapinās melos par Mariopoles dzemdību nama bombardēšanu.

Kopumā Graube vērtēja, ka arvien grūst mīts par Krievijas armijas varenību, taču diemžēl tas grūst ar asinīm un ciešanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!