Foto: LETA

Bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube pēc aiziešanas no aktīvā dienesta plāno darboties kādā nevalstiskajā organizācijā (NVO) un to vadīt.

Graube pastāstīja, ka šobrīd viņš saskaņā ar aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) pavēli ir nodots jaunā NBS komandiera rīcībā līdz 28.februārim. Līdz šim datumam Graube turpināšot "būt formastērpā", nodošot lietas jaunajam NBS komandierim un pēc nepieciešamības sniegšot viņam konsultācijas.

Šajā laikā viens no uzdevumiem, ko viņš pats gribētu īstenot, ir strādāt ar karavīru veterānu organizācijām, proti, lai tās padarītu daudz efektīvākas savā rīcībā un darbībā un lai tādējādi valsts tām varētu vairāk palīdzēt. Graube atgādināja, ka šīm organizācijām finansējumu regulāri pārskaita Aizsardzības ministrija.

"Ir nepieciešams nedaudz jauns skats, lai šīs organizācijas padarītu efektīvākas," uzsvēra Graube.

Runājot par nākotnes plāniem pēc 28.februāra, Graube norādīja, ka vēlas darboties sabiedriski patriotiskajā sektorā. Viņš plāno kandidēt uz kādas NVO vadītāja amatu, taču, kamēr februāra beigās paredzētās vēlēšanas vēl nav notikušas, Graube organizācijas nosaukumu neatklāja.

Politikā Graube šobrīd neplāno doties, tāpat viņam nav nekādi plāni saistībā ar vasarā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā NBS Apvienotajā štābā notika svinīga ceremonija, kurā NBS vadības grožus no Raimonda Graubes pārņēma līdzšinējais NBS Apvienotā štāba priekšnieks Leonīds Kalniņš.

Nacionālās drošības padome pērn oktobrī pieņēma zināšanai Graubes iesniegumu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurā NBS komandieris lūdza viņu atvaļināt no amata pirms pilnvaru termiņa beigām. Graubes pilnvaru termiņš bija līdz 2018.gadā. Viņam šogad aprit 60 gadi, un Graube paziņojis, ka bijis vecākais NATO valstu komandieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!