Foto: LETA

Apmeklējot Ukrainu, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube paziņojis, ka Ukrainas armijas kaujās ar separātistiem gūto pieredzi var izmantot arī Latvijas bruņotie spēki, piektdien informēja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

NBS delegācija Ukrainā novēroja Ukrainas bruņoto spēku mehanizētās brigādes kaujas apmācību procesu. Vienību mācības bija pietuvinātas kaujas apstākļiem.

"Tā nebija rīcības imitācija. Mēs pārbaudījām brigādes gatavību kaujas operācijām," paziņoja Ukrainas Ģenerālštāba komandieris ģenerālpulkvedis Viktors Muženko.

"Kaujas operācijās Ukrainas austrumos mēs esam ieguvuši vērtīgu pieredzi, un mēs esam gatavi to nodot kolēģiem," viņš piebilda.

"Mana vizīte parāda Latvijas atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem jūsu cīņā pret Krievijas agresiju," sacīja Graube.

"Pieredze, ko Ukrainas armija ir ieguvusi kaujas operācijās Ukrainas austrumos, ir nepārspēta un tiks izmantota Latvijas bruņotajos spēkos," viņš piebilda.

Latvijas delegācija arī apmeklēja Kijevas tanku rūpnīcu un Ukrainas Nacionālās aizsardzības universitātes Starptautiskās miera uzturēšanas apmācību zinātnisko centru.

Ukrainas Nacionālajā aizsardzības universitātē valstu delegācijas apsprieda abu valstu bruņoto spēku militāro sadarbību un tās perspektīvas, definēja prioritātes un sadarbības veidus, kā arī apmainījas ar reformu un bruņoto spēku attīstības pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!