Vienīgā iespēja, kā Latvijas Televīzija (LTV) varētu izkļūt no finansiālām grūtībām, ir reklāmas apgrozījuma palielināšana, uzskata jaunais LTV ģenerāldirektors Uldis Grava.
Kā šodien atzina Grava, viņš pilnu LTV auditu līdz šim nav saņēmis, taču zina, ka LTV ir finansiālās grūtības un viņu tas nepārsteidz. Viņaprāt, ātri ir jāsakārto reklāmas tirgus, kas "smagi bojāts ar iepriekšējiem reklāmas līgumiem". Tāpat būtu jāsakārto arī LTV programmas, kas ejot roku rokā ar reklāmas tirgus sakārtošanu.

LTV šā gada pirmo ceturksni beigusi ar 260 000 latu zaudējumiem. Arī pagājušā gada LTV darbības pārskats liecina, ka gads reāli beigts ar 300 000 latu zaudējumu, līdz ar to Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) Revīzijas komisija LTV maksātspēju uzskata par kritisku.

Grava uzskata, ka finansu problēmu risināšanai ir trīs pozitīvi priekšnosacījumi. Pirmkārt, viņam ir 30 gadu ilga pieredze reklāmas lietās. Otrkārt, tuvojas Saeimas vēlēšanas, kas ienesīs jaunas reklāmas un, treškārt, Latvijā notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kas arī dos savu labumu.

Runājot par Eirovīziju, Grava uzsvēra, ka šis pasākumus Latvijai un LTV dos lielas iespējas gan prezentēt sevi no pozitīvās puses, gan sniedz jaunas reklāmas iespējas. Grava piekrīt, ka LTV tehniskā ziņā nespēj nodrošināt tāda pasākuma norisi, taču viņš cer, ka LTV un valdība būs tik gudri, ka tehniku ne tikai īrēs, bet arī radīs investīciju iespējas, lai iegādātos jaunu tehniku, kas lieti noderēs nākotnei.

LTV ģenerāldirektors pagaidām nav iepazinies ar piedāvātajām Eirovīzijas norises vietām, to viņš plāno darīt pēc stāšanas amatā 17.jūnijā. Tāpat Grava izteica vēlmi kārtīgi iepazīties ar Eirovīzijas projektu, kas pagaidām nav izdarīts, jo svarīgākais bijis līdz 10.jūnijam pateikt, ka Latvija ir gatava šo konkursu rīkot.

Grava norādīja, ka pirmais uzdevums, stājoties amatā, būs turpināt veidot komandu un slēgt līgumus ar cilvēkiem. Jau ziņots, ka par LTV administratīvo direktoru piekritis kļūt Gundars Rēders. Pēc Gravas teiktā, gatavību kļūt par programmu direktoriem apstiprinājuši arī LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs Jānis Domburs un Latvijas Radio programmu direktore Dārija Juškēviča. Problēmas pagaidām esot ar tirgzinības daļas vadītāja atrašanu, kā arī ar tehniskās daļas vadību.

Līdzšinējais "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" tirgzinības un attīstības direktors Grava 16.maijā ar NRTP parakstīja darba līgumu, kas paredz, ka amatā viņš stāsies ar 17.jūniju. Gravu par LTV ģenerāldirektoru NRTP ievēlēja 3.maijā. Par Gravu balsoja astoņi no deviņiem padomes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!