Iekšlietu ministre Linda Mūrniece pirmdien Valsts policijas (VP) priekšniekam Valdim Voinam uzdevusi pilnveidot speciālo piemaksu piešķiršanas kārtību policistiem, lai tās saņemtu īstie noziedzības apkarotāji, nevis vadošie darbinieki, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Sintija Virse.

"Pēdējā laikā no vairākiem policijas darbiniekiem esmu saņēmusi informāciju, ka likuma ietvaros paredzētās speciālās piemaksas policijas vadība piešķir pati sev, nevis tiem policijas darbiniekiem, kas tieši ir strādājuši ar noziegumu izmeklēšanu vai atklāšanu," norādījusi Mūrniece.

Tāpēc viņa uzdevusi Voinam sakārtot piemaksu sistēmu, jo "speciālajām piemaksām ir jābūt kā papildus atalgojumam par īpašiem sasniegumiem, panākumiem un uzcītību, pildot dienesta pienākumus, nevis ikmēneša pielikumam pie algas atsevišķiem priekšniekiem".

Voinam uzdots panākt, ka piemaksas nepiešķir amatpersonām, kuru pamatpienākumos ietilpst Valsts policijas priekšniekam tieši pakļauto struktūrvienību vadība un atbalsta funkciju sniegšana.

Jau vēstīts, ka Valsts policija vairs neuzņem jaunus darbiniekus un neaizpilda vakances, bet ietaupītos līdzekļus saskaņā ar Mūrnieces rīkojumu jānovirza piemaksām organizētās noziedzības un smago noziegumu apkarotājiem. Piemaksu saņēmēju sarakstus Mūrniece sola pārbaudīt personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!