Grieķijas premjerministrs Kosts Simitis (Costas Simitis) otrdien Rīgā, tiekoties ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi - Freibergu, apliecināja Grieķijas ieinteresētību aizstāvēt mazo valstu vienlīdzību Eiropas Savienībā (ES).
Pie prezidentes uz vakariņām ieradies Grieķijas premjers

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka katras valsts balsij ES jābūt organizācijā vienlīdz pārstāvētai. "Lai arī ES parlamentos vēl norit līgumu ratifikācijas process un kandidātvalstīs - referendumi par dalību ES, mēs jau šobrīd jūs uztveram kā vienlīdz nopietnus sarunu partnerus," sacījis Simitis.

Vīķe-Freiberga izteica pateicību Grieķijai, ka tās prezidentūras laikā ES izdevies Eiropas vēsturē iezīmēt jaunu, nozīmīgu posmu, kas balstīts uz demokrātiskās un tiesiskās telpas paplašināšanos, noslēdzot sarunas ar desmit ES kandidātvalstīm, kā arī uzsākt aktīvu tālāko dialogu par jaunās ES nākotni.

Amatpersonas apspriedās par gaidāmo ES galotņu sanāksmi Salonikos 20.jūnijā, tās dienaskārtības jautājumiem, kā arī maija beigās notiekošo ES-Krievijas sanāksmi Sanktpēterburgā, kurā piedalīties aicinātas arī jaunās ES valstis, kas parakstījušas pirmsiestāšanās līgumu Atēnās. Latvija sarunā atzinīgi novērtēja Grieķijas ES prezidentūras iniciatīvu aktīvi ES ietvaros risināt jautājumus par ES nākotnes ārējo un drošības politiku, kā arī nelegālo imigrāciju.

Grieķijas premjers Latvijā uzturas otrdien un trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!