Foto: LETA

Ņemot vērā, ka Eiropas Savienības (ES) nākamajā daudzgadu budžetā nav panākta Latvijas prasību ievērošana, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) vajadzētu padomāt par demisiju, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijā sacīja Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS).

Viņa kā labu piemēru minēja Poliju, kura budžetā 102 miljardu eiro (71,7 miljardu latu) vietā esot izcīnījusi 106 miljardus eiro (74,5 miljardus latu). Saskaņā ar vienā medijā sniegto informāciju Latvija neesot palikusi starp pēdējām valstīm, kuras iebildušas pret budžeta piedāvājumu, sacīja Grigule.

Dombrovskis nepalika atbildi parādā, solot deputātei nosūtīt preses apskatu, jo politiķe "laikam nebija izlasīju visu, bet tas nekas". Viņš arī retoriski vaicāja, kurš pirms septiņiem gadiem bija zemkopības ministrs, norādot, ka Zaļo un zemnieku savienība bija pie varas tad, kad tika panākta vienošanās par tiešmaksājumiem Latvijas lauksaimniekiem 2007.-2013.gada budžetā, kas veidoja tikai 35% no ES vidējā līmeņa.

No 2002.gada līdz 2009.gadam zemkopības ministrs bija Mārtiņš Roze no ZZS.

Pēc premjera teiktā, kopš gadu ilgušo sarunu sākuma Latvija ir klāt dabūjusi 707 miljonus eiro (ap 497 miljoniem latu), rēķinot 2011.gada cenās, kas noticis uz kopējā budžeta samazināšanas fona.

Ja Latvija budžetam būtu uzlikusi veto, tad tiešmaksājumiem nekāda pieauguma nebūtu un būtu arī citi zaudējumi - katru gadu tiktu pārrēķināti kohēzijas līdzekļi un neizmatotās summas pazustu, iepriekš pauda Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!