Foto: F64

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule ievēlēta Kazahstānas speciālo ekonomisko zonu uzņēmēju asociācijas vadībā, apstiprināja pati deputāte.

Kazahstānas galvaspilsētā Astanā 20.maijā norisinājās 3.Kazahstānas speciālo ekonomisko zonu kongress un Latvijas - Kazahstānas investīciju foruma dalībnieku sanāksme. Kongresa dalībnieki nolēma paplašināt organizācijas prezidiju, iekļaujot tajā Griguli un Baltijas - Kazahstānas ekonomiskās attīstības asociācijas vadītāju Aleksandru Vidjakinu.

Grigule pastāstīja, ka izvirzīšana šim amatam bijusi pārsteigums un viņa piekritusi strādāt organizācijas prezidijā, lai tādējādi izveidotu jaunu kanālu, kas palīdzētu gan Eiropas Savienības, gan Latvijas uzņēmējiem strādāt Kazahstānā. EP deputāte cenšoties arī maksimāli izplatīt šo informāciju un ir gatava sniegt ieinteresētajiem uzņēmējiem palīdzību darbam Kazahstānā.

Savā apsveikuma runā kongresa delegātiem Grigule atzīmējusi, ka ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Kazahstānu atrodas jaunā attīstības posmā un ir svarīgi iedibināt tiešus kontaktus, kā arī izveidot jaunus priekšnoteikumus savstarpējās tikšanās reizēm.

Savukārt Vidjakins paziņojumā medijiem norāda, ka ievēlēšana šādas autoritatīvas organizācijas prezidijā ir uzticēšanās zīme no Kazahstānas puses. "Mēs to ļoti augstu novērtējam. Darbošanās asociācijas vadībā ļaus operatīvāk izprast, kas notiek Kazahstānas ekonomikā, un ļaus tiešā veidā sasaistīt Latvijas un Kazahstānas uzņēmēju intereses. Mēs jau apspriežam virkni konkrētu vizīšu un tikšanos gan Latvijā, gan Kazahstānā," pauda Vidjakins.

Līdztekus Latvijas pārstāvjiem asociācijas prezidijā tika ievēlēts arī Vispasaules brīvo un speciālo ekonomisko zonu federācijas (FEMOZA) vadītājs Huans Torrentss. Kazahstānas ekonomisko zonu uzņēmēju asociācija apvieno visas desmit republikas brīvās ekonomiskās zonas. Kazahstānas ekonomiskās zonas ir valsts ekonomikas pamats, kurā koncentrējas tranzīta, ostas un loģistikas jaudas, naftas un ķīmijas pārstrāde, vieglās rūpniecības ražošana. Kazahstānas ekonomiskajās zonās atrodas galvenie projekta "Zīda ceļš" infrastruktūras projekti, informēja Vidjakins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!