Bauskas rajona Griķu pamatskolā jau kādu laiku briest konflikts starp skolotājiem un skolēnu vecākiem, jo apmēram puse skolotāju ir baptisti un atsakās strādāt sestdienās. Par to pastāstīja Valsts cilvēktiesību biroja direktors Olafs Brūvers.
"Tā ir pedagoģiska problēma" - lielākā daļa skolēnu vecāku ir neizpratnē, ka puse skolotāju ir atteikušies strādāt sestdienās, neskatoties uz to, ka daudzas mācību olimpiādes, kā arī dažādi pasākumi notiek sestdienās, informēja Bauskas rajona izglītības pārvaldes direktore Astrīda Štāle, paužot neizpratni par šādu skolotāju rīcību situācijā, kad valstī ir augsts bezdarba līmenis.

Štāle pauda bažas par skolotāju kolektīvo prasību, jo "tādā gadījumā tā ir īpaša statusa skola". Lai mēģinātu šo jautājumu atrisināt mierīgā ceļā un noskaidrotu skolotāju prasības likumību, piektdien ar Bauskas rajona pašvaldības un Griķu pamatskolas pārstāvjiem tiksies VCB direktors Olafs Brūvers.

Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktors Guntis Vasiļevskis sacīja, ka skolotājam tāpat ka citiem strādājošajiem ir piecu darba dienu nedēļa un konkrētas kontaktstundas.

Mācību olimpiādes, sporta sacensības, talkas, ekskursijas, konkursi nav iekļauti skolotāja tiešajos darbos un viņš ir tiesīgs no tiem atteikties. Skolotāja reliģiskā piederība nedrīkst traucēt mācību procesā - viņam ir jāstrādā piecas darba dienas nedēļā un nedrīkst propagandēt reliģiju, skaidroja Vasiļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!