Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs, komentējot domes deputātu aicinājumu atkārtoti sasaukt Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisijas sēdi, lai lemtu par 16.maijā paredzētā biedrības "Mozaīka" pieteiktā pasākuma Vērmanes dārzā aizliegšanu, informē, ka pašvaldība rīkojās un rīkosies stingrā saskaņā ar likuma normām.

Izpilddirektors atgādina, ka likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" nav paredzēta atļaujas kā administratīva akta izsniegšana konkrēta pasākuma rīkotājiem, portālam “Delfi” norādīja pašvaldības pārstāvis Uģis Vidauskis.

Savukārt aizliegumu, ņemot vērā likumā formulētos sabiedriskās drošības apdraudējumus, pašvaldība drīkst izdot ne vēlāk kā piecas darba dienas pirms plānotā pasākuma. Izņēmuma gadījumos, ja šo piecu dienu laikā tiek saņemta jauna informācija par sabiedriskās drošības apdraudējumu, likumā ļautspašvaldībai atkārtoti lemt par konkrēto pieteikto pasākumu.

Šobrīd pilsētas izpilddirektora rīcībā nav šādas informācijas, tādēļ sasaukt atkārtotu minētās komisijas sēdi nav pamata.

Jau ziņots, ka Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija balsojot vienojās, ka neiebilst pret sapulces un gājiena rīkošanu ierobežotā – krietni mazākā nekā sākotnēji plānots – teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!