Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" par turpmāko rīcību saistībā ar jaunās koalīcijas izveidi lems valdes sēdē piektdien. Tomēr "tēvzemiešu" Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats gan pauda, ka "Vienotības" piedāvājums "Saskaņas centram" (SC) ir dīvains, ņemot vērā SC negatīvo balsojumu par Latvijas dalības pagarināšanu misijā Afganistānā.

"Tas pierāda, ka "Saskaņas centrs" nerēķinās ar valdības ārpolitisko līniju. Viņi nav NATO līnijas piekritēji. Tādēļ "Vienotības" piedāvājums pēc šāda balsojuma ir neizprotams un dīvains," norādīja Grīnblats un piebilda, ka arī viens no Valsts prezidenta Valda Zatlera nosacījumiem ir ārpolitikas pēctecības nodrošināšana.

Viņaprāt, "Vienotības" jaunākais piedāvājums koalīciju veidot četrām partijām ir utopisks, turklāt SC neesot intereses nākt valdībā.
Par turpmāko rīcību un premjera piedāvājumu Nacionālā apvienība lems valdes sēdē piektdien pulksten 12.30.

Savukārt Nacionālās apvienības līderi Gaidis Bērziņš un Imants Parādnieks par "Vienotības" piedāvājumu neko nebija dzirdējuši, vien apstiprināja, ka par to tiks lemts piektdien valdes sēdē. "Es gan nestādos priekšā, kā to var īstenot, ņemot vērā mūsu pozīciju," teica Bērziņš.

Apvienības līderis Roberts Zīle trešdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "100.pants" norādīja, ka Nacionālā apvienība ar SC neies vienā valdībā.

Viņš arī pauda pārliecību, ka jauno koalīciju veidos tikai trīs partijas - "Vienotība", ZZS un Nacionālā apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!