Foto: RIA Novosti/Scanpix
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi šajā gripas sezonā saņēmuši informāciju par astoņiem pacientu nāves gadījumiem, kuriem laboratoriski apstiprināta gripa, un vienu pacientu, kam bijušas aizdomas par saslimšanu ar gripu, liecina SPKC monitoringa dati.

Slimnīcas ziņojušas, ka visi pacienti miruši no pneimonijas jeb plaušu karsoņa. Lielākoties tie bijuši cilvēki vecumā virs 65 gadiem - seši pacienti, bet viens pacients bijis arī vecumā no 20 līdz 30 gadiem.

Visiem mirušajiem bijušas sirds, plaušu, aknu, centrālās nervu sistēmas hroniskas saslimšanas vai vielmaiņas traucējumi.

Vienā gadījumā apstiprināta B tipa gripa, bet septiņos gadījumos - A tipa gripa. Vēl vienā gadījumā pacients pirms nāves netika izmeklēts.

Kā ziņots, gripas intensitāte aizvadītās nedēļas laikā pieaugusi vidēji par 87% un sasniedza 428 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, liecina SPKC dati.

Visaugstākā saslimstība ar gripu tika novērota Daugavpilī - 946,6 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, Jēkabpilī - 746, Liepājā - 669, Jelgavā - 611,2 un Rīgā - 440 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Ņemot vērā, ka saslimšanas gadījumu skaits ar gripu turpina strauji palielināties, tos, kuri saslimuši ar elpceļu infekcijām, mediķi aicina palikt mājās, slimiem nedoties uz darbu un mācību iestādēm, lai no saslimšanas pasargātu līdzcilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!