Pagājušajā nedēļā sākusi mazināties saslimstība ar gripu. Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) monitoringa dati liecina, ka pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu samazinājusies gandrīz divas reizes, tomēr visos reģionos, izņemot Liepāju, gripas epidēmiskais slieksnis vēl arvien ir pārsniegts.
SVA preses sekretāre Ieva Lasmane informēja, ka pagājušās nedēļas SVA monitoringa dati norāda uz pakāpenisku gripas saslimstības samazināšanos. Reģistrēto gripas gadījumu skaits ir samazinājies visos Latvijas reģionos, izņemot Rēzekni. Visaugstākais saslimstības līmenis ir reģistrēts Daugavpilī. Augsts reģistrēto gripas gadījumu skaits saglabājas arī Jelgavā un Ventspilī.

Pagājušajā nedēļā gripas saslimstība samazinājās visās vecuma grupās, tomēr joprojām visvairāk slimo pirmsskolas vecuma bērni. Kaut arī gripas saslimstības līmenis sāk samazināties, pagājušajā nedēļā pieaudzis hospitalizēto gripas slimnieku skaits.

Tomēr aizvadītājā nedēļā novērots pneimoniju saslimstības pieaugums bērniem un cilvēkiem, kuri vecāki par 65 gadiem, kas liecina par gripas izraisītām komplikācijām.

Neskatoties uz to, ka gripas saslimstības līmenis Latvijā sāk samazināties, SVA speciālisti iesaka turpināt karantīnas pasākumus ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs, kā arī atturēties no pasākumu rīkošanas pirmsskolas mācību iestādēs un skolās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!