Foto: RIA Novosti/Scanpix
Visaugstākā saslimstība ar gripu iepriekšējā nedēļā novērota Jelgavā, kurā vienīgajā no monitoringā iesaistītajām pilsētām slimības intensitāte joprojām pārsniegusi epidēmijas līmeni, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Kopumā nedēļas laikā gripas intensitāte valstī samazinājusies par aptuveni 52%, sasniedzot 24,4 gripas saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Iedzīvotāju vēršanās pēc medicīniskās palīdzības gripas gadījumos novērota vien četrās monitoringā iesaistītajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā un Rīgā.

Stacionārajās iestādēs hospitalizēto slimnieku skaits gripas saslimšanas gadījumos samazinājies četras reizes. Kopā aizvadītajā nedēļā hospitalizēti 20 pacienti - 11 ar diagnozi gripa, bet deviņi ar gripas izraisītu pneimoniju.

Tāpat kā Latvijā, arī citās Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģiona valstīs gripas aktivitāte turpina samazināties un daudzviet jau gripas intensitāte ir zem epidēmijas sliekšņa.

Iedzīvotāju vēršanās pēc medicīniskās palīdzības citos augšējo elpceļu infekcijas gadījumos iepriekšējā nedēļā nedaudz palielinājusies - par aptuveni 1%.

SPKC speciālisti atgādina - ja ir parādījušies tādi slimības simptomi kā strauja ķermeņa temperatūras paaugstināšanās, kaulu laušana, galvassāpes, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, rejošs klepus, nekavējoties jāsazinās ar ģimenes ārstu. Ja simptomi parādās ārpus ģimenes ārsta darba laika, var zvanīt uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni "66016601" darba dienās no plkst.17 līdz 18, bet brīvdienās un svētku dienās - visu diennakti.

Kā ziņots, par epidēmijas beigām parasti ziņo tad, ja vismaz divu nedēļu laikā nevienā no gripas monitoringa pilsētām saslimstība nepārsniedz 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!