Foto: F64
Jelgavā saslimstība ar gripu ir sasniegusi epidēmijas apmērus – atbilstoši aktuālajiem gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa datiem pilsētā reģistrēti 249,7 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, informēja pašvaldībā.

Lai izvairītos no plašākas gripas izplatības, Jelgavas pilsētas slimnīcā noteikta karantīna. Šajā periodā tuvinieki drīkst apmeklēt tikai ļoti smagi slimus pacientus, kuriem nepieciešama kopšana, un atļauju dod ārstējošais ārsts, izsniedzot īpašu caurlaidi. Savukārt pārējos gadījumos tiek nodrošināta iespēja pacientam atstāt sūtījumu, kuru sanitāri nodos konkrētam slimniekam.

Slimību profilakses un kontroles centrs jau iepriekš izziņojis gripas epidēmijas sākumu valstī – gripas epidēmijas slieksnis tiek sasniegts tad, ja saslimšanas gadījumu skaits pārsniedz 100 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Tiek norādīts, ka gripas periodā jāizvairās no publisku pasākumu apmeklēšanas, regulāri jāvēdina telpas, pašiem jāuzturas svaigā gaisā, jāizmanto vienreizējie kabataslakatiņi un jārūpējas par vitamīnu uzņemšanu imunitātes stiprināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!