Foto: PantherMedia/Scanpix

Otrdien, 5.augustā, plkst. 14 Grobiņas pagastā, kādās mājās, pagalmā nepiesiets suns sakoda divus gadus vecu puisēnu. Cietušais ar smagām traumām nogādāts slimnīcā, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Suņa saimnieks ir 1943. gadā dzimis vīrietis, bet cietušais zēns -  viņa mazdēls.

Policijā norāda, ka pēdējo dienu laikā šis nav vienīgais gadījums, kad policija Liepājas pusē saņem informāciju par incidentiem, kuros iesaistīts suns - otrs notika 29.jūlijā Nīcas novada Bernātu pludmalē, kur pagaidām nenoskaidrots suns kādai sievietei sakoda kājas.

Lai izvairītos no nelaimes, policijas darbinieki atgādina, ka bērniem jāiemāca un pieaugušajiem jāatceras vairākas būtiskas lietas - suns savā teritorijā jūtas kā valdnieks, suni nedrīkst traucēt (apsaukt, glāstīt, bakstīt u.tml), kad tas ēd, nedrīkst tuvoties dzīvniekam no mugurpuses, aizsargreakcija var būt neprognozējama, turklāt  sunim nepatīk alkohola smaka (no savējiem suns novērsīsies, bet ciemiņiem vai svešiniekiem var arī uzbrukt). 

Suns ir dzīva būtne un var būt saguris, nokaitināts, tādēļ ieteicams ievērot izmaiņas uzvedībā un reizēm atstāt dzīvnieku savā nodabā,  izlemjot paņemt suni, jāatceras, ka tas ir ģimenes loceklis, kuram ir pilnvērtīgas tiesības uz aprūpi, tai skaitā uzmanību, mīļumu un sarunām, kā arī, protams,  ēdienu, pajumti,  veselības pārbaudēm un higiēnu.

Tāpat it svarīgi ir zināt suņa izcelsmi, līdz ar to raksturu, sunim ir vajadzīgas pastaigas, sarunas, atzinība, glāsti - arī sargsunim, kurš parasti ir pie ķēdes, nepieciešams iedod brīvu pārvietošanos, vismaz reizi dienā, atgādina policija. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!