Rīcības partijas valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš sestdien, 17.janvārī, iepriekš plānotās protesta akcijas laikā ieradīsies Vecrīgā.
Administratīvā rajona tiesa piektdien pēc vairāk nekā stundu ilgas slēgtas tiesas sēdes nolēma atstāt spēkā Rīgas domes Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisijas aizliegumu 17.janvārī Rīcības partijai rīkot demonstrāciju pie Saeimas ēkas un Rīgas pils.

Lai gan Rīcības partija nevar rīt kā partija un organizācija rīkot protesta akciju, taču viņš kā privātpersona var iet skatīties, kas tur notiek, un aprunāties ar citiem sanākušajiem, teica Grostiņš.

Viņš norādīja, ka neesot iespējams apziņot visus cilvēkus, kuriem iepriekš tika izplatīts paziņojums par to, ka šāda protesta akcija būs. Taču, ja drošības spēki aicinās izklīst, viņi neiebildīšot.

Partijas valdes priekšsēdētājs arī norādīja, ka Rīgas domē iesniegti jauni pieteikumi protesta akcijām 31.janvārī un 1.februārī.

Grostiņš norādīja, ka miermīlīgu akciju aizliegšana var radīt sabiedrībā vēlmi rīkoties arī ārpus likuma robežām.

Jau ziņoja, ka lēmumu par aizliegumu rīkot plānoto demonstrāciju Rīgas dome pieņēma, ievērojot Drošības policijas izteikto vērtējumu, sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Drošības policija norādījusi, ka pasākums noteikti tiktu izmantots, lai rīkotu jaunas nekārtības.

Kā ziņots, 13.janvāra vakarā Doma laukumā notika protesta akcija, kuras laikā tika pieprasīta Saeimas atlaišana. Protesta akcijā piedalījās ap 10 000 cilvēku.

Pēc protesta akcijas Vecrīgā sākās grautiņi, kuros vairāki simti jauniešu, liels skaits no kuriem bija alkohola reibumā, vairākas stundas demolēja pilsētas centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!