Foto: LETA

Gints Grūbe paziņojis par atkāpšanos no amata Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), portālu "Delfi" informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

Grūbe skaidro, ka ir saņēmis piedāvājumu tuvākā gada laikā piedalīties vairākos lielos radošos filmu projektos un neredz iespējas radošā darba savienošanai ar NEPLP locekļa pienākumiem, tāpēc nolēmis pārtraukt darbu  NEPLP locekļa amatā.

"Tā kā manā pārziņā NEPLP bija Latvijas Televīzijas (LTV) kuratora pienākumi, esmu gandarīts par paveikto un par LTV sākto izaugsmi satura un kvalitātes līdera virzienā, to izdevies panākt salīdzinoši īsā laikā periodā un šīs izmaiņas novērtējuši arī skatītāji," viņš norāda. 

Tāpat sabiedrisko mediju attīstības koncepcija, kas ietvēra gan esošās situācijas izpēti, gan ārvalstu pieredzes apkopojumu un plaša mēroga ekspertīzi, ir nopietnākais dokuments un pētījums, kāds Latvijā par sabiedriskajiem medijiem tapis un uz kā tiek balstīta sabiedrisko mediju attīstību tuvākajā nākotnē, klāsta Grūbe un pauž cerību, ka "turpmāk radīsies politiskā griba to realizēt".

Atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam NEPLP par Grūbes atlūgumu ceturtdien informēs Saeimu.

Grūbe NEPLP bija atbildīgs par valsts SIA "Latvijas Televīzija" pārraudzības nodrošināšanu, kā arī koordinēja sabiedriskā medija izveidi.

Kopumā NEPLP bija pieci locekļi. Tajā turpina darboties padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants, viņa vietniece Aija Dulevska, kā arī Dainis Mjartāns un Ivars Zviedris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!