Gruzija lūgusi Latvijai humāno palīdzību. Patlaban tiek apzinātas iespējas arī piegādāt Gruzijai cietušo ārstēšanai nepieciešamās asinis, pirmdien portālam "Delfi" apstiprināja ārlietu ministra preses sekretāre Una Pušpura.

Pušpura norāda, ka Ārlietu ministrija ir sazinājusies ar Valsts asinsdonoru centru un patlaban apzina iespējas sniegt arī šāda veida palīdzību Gruzijai.

Līdzekļu vākšanu Gruzijas atbalstam sācis arī Latvijas – Gruzijas sadarbības fonds, portālu "Delfi" informēja fondā. 

Fonda priekšsēdētājs Andrejs Krūskops informē, ka pašlaik tiek apkopota informācija no valsts un sabiedriskām iestādēm Gruzijā par to, kādiem civilaizsardzības pasākumiem starptautiska palīdzība ir visvairāk nepieciešama. I atvērts konts naudas ziedojumiem Gruzijas atbalstam.

Konta rekvizīti:
Latvijas – Gruzijas sadarbības fonds 
Reģ.Nr.: 40008124756
Konts: LV67HABA0551021074195
Maksājuma mērķis: "Atbalsts Gruzijai"

 

Veselības ministrijā portālu "Delfi" informēja, ka veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) ir sazinājies ar Gruzijas Darba, veselības un sociālo lietu ministru Aleksandru Kvitašvili (Alexander Kvitashvili), lai precizētu informāciju, kāda medicīniska rakstura palīdzība Gruzijas iedzīvotājiem šobrīd ir nepieciešama, un paudis Latvijas gatavību palīdzēt cietušajiem. Par konkrētākas palīdzības nepieciešamību ministrs Aleksandrs Kvitašvili informēs Eglīti. Šobrīd nogādāšanai Gruzijā tiek gatavoti pārsienamo materiālu komplekti un asins aizvietojošie preparāti.

Jau vēstīts, ka pēdējo dienu laikā saasinājusies karadarbība Gruzijā, kuras laikā bojāgājuši un cietuši tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!