Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele ir atzinusi, ka Starp iedzīvotājiem dažādos reģionos, kā arī reģionos un lielākajās pilsētās joprojām vērojamas lielas atšķirības jauno tehnoloģiju izmantošanas un piekļuves ziņā jeb tā sauktā digitālā plaisa.
"Iedzīvotāju spēja pilnvērtīgi izmantot jaunās tehnoloģijas ikdienas dzīvē un darbā ievērojami ietekmē viņu izredzes darba tirgū, kā arī iekļaušanos sabiedrības dzīvē. Tāpēc šīs atšķirības ir jānovērš, lai pārvarētu ekonomisko, sociālo un politisko nevienlīdzību un nodrošinātu dzīves kvalitātes uzlabošanos visiem sabiedrības pārstāvjiem," uzskata ministre.

23.augustā Ķegumā Gudele piedalīsies biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" rīkotās Vasaras akadēmijas reģionālo nevalstisko organizāciju sadarbībai un līdzdalībai diskusijā par reģionu attīstību. Ministre uzsvērs nepieciešamību samazināt digitālo plaisu starp reģioniem, lai veicinātu to attīstību, informē īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā.

Vasaras akadēmijas mērķis ir veicināt reģionālo nevalstisko organizāciju un to centru sadarbību gan reģiona, gan valsts līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!